USD 32,59
EUR 35,01
ALTIN 2.450,63
BIST100 9.771
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Uyanış: Büyük Selçuklu final mi yapıyor

Diriliş Ertuğrul’un devamı niteliğindeki Kuruluş Osman’ın ATV’ye transfer olmasının ardından, TRT’de yayınlanmaya başlayan ve beğeniyle izlenen Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin ilk sezonunda final yapacağı iddia edildi.

Uyanış: Büyük Selçuklu final mi yapıyor
20 Mayıs 2021 | 15:25
Son Güncelleme:

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ AMA

En az 5 sezon olarak planlanan dizinin, ilk sezonunun ardından final yaparak, izleyicilerine veda edeceği duyumları, izleyicileri şok etti. Akli Film imzalı dizinin yönetmenliğini Sedat İnci yapıyor. Resmi açıklama olmamasına rağmen TRT’nin benzer temadaki başka dizilerin senaryolarını şimdiden döndürmeye başlaması, duyumların gerçeklik payının yüksek olduğunu gösteriyor.

ÜNLÜ OYUNCULAR

Tarihi Drama türündeki dizide, Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun devlet yapısı, dönemin siyasi olayları, savaşları ve Melikşah’ın hayatı ele alınıyor. Dizide, Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Gürkan uygun, Hatice Şendil, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Sezin Akbaşoğulları gibi oyuncular rol alıyor.

YERİNE YENİ DİZİ ALPARSLAN MI BAŞLAYACAK?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin yerine gelecek dizilerden birinin, Kazakistan ve Türkiye ortak yapımı, Selçuklu hükümdarı Alparslan’ın hayatını konu alan tarih dizisi olacağı da iddia ediliyor. Kazakistan medyasına yansıyan haberlere göre, iki ülkenin önde gelen televizyon kanalları, 6 bölüm sürecek dizinin çekimlerini sürdürüyor.

TRT’DEN DİJİTAL PLATFORM

Öte yandan bazı kaynaklar da dizi ağırlıklı dijital platform akımına TRT’nin de katılacağını ve daha kısa bölümlü dizilerin TRT’nin yeni dijital platformu için çekileceğini iddia ediyorlar.