USD 32,50
EUR 34,58
ALTIN 2.477,24
BIST100 9.546
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Tarım bu şehrin geleceği olacak”

Sakarya, Büyükşehir’in projeleriyle dünyanın örnek aldığı bir şehir oldu. Avokadodan, kenevire, domatesten, aromatik bitkiye kadar yüzlerce çeşit ürünü üretip piyasaya sunan Büyükşehir, 3 ayda 18 dönümden aldığı 20 tondan fazla organik çilekle piyasaya can suyu oldu. Başkan Ekrem Yüce, “Dünyanın en bereketli toprağındayız ve ne ekersek, meyvesini alıyoruz. Geçmişten gelen birikimle tarımda öncü, üreten, kazanan ve kazandıran şehir olmaya devam edeceğiz. Tarım, bu şehrin geleceği olacak” dedi.

“Tarım bu şehrin geleceği olacak” - Sayfa 1

Büyükşehir Belediyesi, tarımda bir ilk olan projelerle ve atılımlarla öncü belediye oldu. Sakarya’da bu alanda gerçekleştirilen uygulamalar Türkiye’nin 81 ili için örnek teşkil etti. 

“Tarım bu şehrin geleceği olacak” - Sayfa 2

Tarım ve Orman Bakanlığı ile birçok bakanlığın onay sürecinden geçerek desteğini alan Büyükşehir, üreten şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

“Tarım bu şehrin geleceği olacak” - Sayfa 3

Yüksek ziraat mühendisliği tecrübesini ve birikimine icraatlarına yansıtan Başkan Ekrem Yüce, şehrin dört bir yanında meyve ve sebze üretim alanları oluşturarak şehir ekonomisine katkı sağlanması için mesai harcıyor.

“Tarım bu şehrin geleceği olacak” - Sayfa 4

18 dönüm arazide 20 tondan fazla çilek

Ürün toplama merkezi ve soğuk hava deposu projelerinin üretime ve satışa yön verdiği güney bölgesindeki Pamukova’da yapılan meyve üretimi ciddi bir karşılık buldu. Bakacak Mahallesi sınırları içinde Sera A.Ş tarafından hazırlanan 18 dönümlük arazi, şehrin en bereketli bahçelerinden bir tanesine dönüştü.