USD 32,50
EUR 34,73
ALTIN 2.487,03
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Uncuoğlu, Pandemi büyük bir test dedi ve ekledi

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Hükümetleri döneminde başta sağlık hizmetleri olmak üzere bütün alanlarda yaptıkları yatırımların Pandemi sürecinde adeta test edildiğini belirterek, “Çok şükür bu testten başarı ile geçiyoruz” diye konuştu.

Uncuoğlu, Pandemi büyük bir test dedi ve ekledi
23 Mayıs 2021 | 10:34
Son Güncelleme:

ZAMANINDA YAPILAN SAĞLIK YATIRIMLARI OLMASAYDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Haber Fokus’a özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin pandemi sürecini başarı ile sürdürdüğünü ifade eden Uncuoğlu, “Çok şükür dün yaptığımız yatırımlar ve aldığımız tedbirler nedeniyle, tüm dünyada pandemi süreci oldukça zorlu geçerken, ülkemizde sıkıntı dünyaya göre çok fazla olmadı. Zamanında başta sağlık olmak üzere kamusal yatırımlara bu kadar fazla önem vermeseydik, bugün çok daha zor şartlarla mücadele etmek zorunda kalacaktık” dedi.

TESTTEN BAŞARIYLA GEÇİYORUZ

Sağlık sektörü ile ilgili zamanında yaptıkları yatırımlar nedeniyle, dünyanın bir çok ülkesinde sağlık sistemi çökme noktasına gelirken, Ülkemizin asla bu noktaya gelmediğini vurgulayan Uncuoğlu, “Pandemi başlattıktan sonra da Sağlık Bakanlığımız süreci çok iyi yönetti. İlave hastaneler çok hızlı şekilde yapıldı. İlave yoğun bakım üniteleri çok hızlı planlandı ve hizmet vermeye başladı. Sadece Sağlık Bakanlığımız değil bir çok alanda Pandemide kendimizi testten geçirdik. Örneğin kısa süre içerisinde EBA üzerinden eğitim sistemlerimiz sürdü. Çok şükür testten başarıyla geçtik” Diye konuştu.

DESTEKLER, HİBELER VE SON OLARAK YAPILANDIRMA

Bu süreçte Hükümetin vatandaşına sosyal desteklerde bulunduğunu, esnaf ve iş dünyasına destek, hibe ve kredi imkanları sunduğunu belirten Uncuoğlu, “Örneğin milyarlarca lira tutarında Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması yaptık. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı destekler ve hibelerde bulunduk. Bunları daha önce de yaptık. Bütün bunlara ilave olarak önümüzdeki hafta sonuna kadar Meclis’ten geçmesi beklediğimiz torba kanun teklifinde, borç yapılandırılması ve sicil affı gibi önemli ekonomik düzenlemeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bir çok ülke bunlar yapamadı. Aldığımız tüm bu tedbirlerle çok şükür sosyal krizlere fırsat vereden süreci yönetiyoruz” dedi.

90’LARDA OLSAYDIN DURUM ÇOK KÖTÜ OLURDU

Dünya genelinde yaşanan 1920 ekonomik buhranından sonra en büyük ekonomik sıkıntının Pandemi ile birlikte baş gösterdiğini kaydeden Recep Uncuoğlu, “AK Parti iktidarları döneminde yapılan yatırımlar ve alınan önlemler nedeniyle bu Pandemi’yi en az etkilenerek atlatan ülkelerden biri konumundayız. Dünya genelinde durum ülkelerin çok büyük kısmında gerçekten çok kötü. Düşünsenize 1990’larda Pandemi ile karşı karşıya kalan bir Türkiye olsaydı durumumuz ne olurdu. Herhalde bugün Hindistan veya başka ülkelerde yaşanan insanlık dramlarının bir benzeri de ülkemizde yaşanıyor olurdu. Çok şükür biz bunları yaşamadık” diye konuştu.

STRATEJİK BİR ADIM DAHA: AŞI

Türkiye’nin bu dönemdeki en stratejik atılımlarından birinin yerli aşı çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyen Uncuoğlu, “Bugün nüfusumuzdan daha fazla aşı anlaşmalarımızın olduğunu Sağlık Bakanımız açıklıyor. Bütün bunların yanı sıra yerli aşımızda da Faz 3 aşamasındayız. Yerli aşımızın Eylül aylarında hazır olması bekleniyor. Bu da zamanında alınmış stratejik bir atılımdı. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Yoğun bir aşılama takvimi ile Bu yaz sonuna kadar ülkemizde hayatı normalleştirme amacındayız” diyerek sözlerini tamamladı.