USD 32,59
EUR 34,80
ALTIN 2.508,68
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ümit Özdağ HDP'nin desteklediği 7'li koalisyona katıldı

Yapılan görüşmeler sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

Ümit Özdağ HDP'nin desteklediği 7'li koalisyona katıldı
24 Mayıs 2023 | 11:33
Son Güncelleme:

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7'li koalisyon masasının adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını açıkladı.

Kameraların karşısına Kılıçdaroğlu ile birlikte geçen Ümit Özdağ ortaklığını gelebilecek tepkileri önlemek adına AK Parti'ye iftira atarak sağlama almaya çalıştı. Hem Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un canlı yayında açıkça beyan ettiği mülteciler konusuyla ilgili iktidarın takvimi olmadığını iddia etti.

Özdağ "İki tarafla da görüştük. Sayın Numan Kurtulmuş'un söylediklerinin içinde mültecileri gönderme planı yoktu" dedi.

KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA: TAMAMEN GERÇEK DIŞI

Konuyla ilgili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da bir açıklama yaparak Özdağ ile olan basın toplantısının videosunu paylaştı. Kurtulmuş paylaşımında "Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem başbaşa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.