USD 32,59
EUR 34,81
ALTIN 2.492,11
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Uluslararası Öğrenciler SAÜ’yü Anlatıyor

Uluslararasılaşma stratejilerinin önemli hedeflerinden biri olan misafir öğrenciler, Sakarya Üniversitesi’nden duydukları memnuniyeti dile getirerek üniversiteye gelmek isteyenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Uluslararası Öğrenciler SAÜ’yü Anlatıyor
29 Ocak 2022 | 09:46
Son Güncelleme:

“Kampüs ortamını çok beğeniyorum”

Arkadaşlarının tavsiyeleriyle Sakarya Üniversitesi’ne geldiğini söyleyen Pakistanlı öğrenci, “Bir arkadaşım sayesinde YÖS sınavına girip Sakarya Üniversitesi’ne geldim. Sakarya Üniversitesi’nin eğitimini çok başarılı buluyorum. İlk geldiğimde Türkçe derslerde biraz sıkıntı yaşadım ancak TÖMER’den aldığım 6-7 aylık eğitim ve hocalarımızın yardımıyla buradan aldığımız eğitim kolaylaştı. Buradaki hocalar çok kaliteli bir şekilde bize eğitim vermeye çalışıyorlar. Kampüs ortamı gerçekten çok güzel. Bu üniversitenin bana kazandırdığı en güzel şeylerden biri, yeni insanlarla tanışmam ve iyi arkadaşlıklar edinmem oldu. Kampüsteki kafeteryalar çok güzel, dersten sonra oraya gidip arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Sakarya Üniversitesi’ni çok beğendim, insanları da bir başka güzel” dedi.

“Çok yaygın ve çeşitli derslerimiz var”

Sakarya Üniversitesi kampüsüne olan memnuniyetini dile getiren Sudanlı öğrenci, “Sosyoloji bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümü severek okuyorum çünkü çok yaygın ve çeşitli derslerimiz var. Her şey beklediğimden daha güzel ilerliyor. Mezun olduktan sonra yüksek lisans düşünüyorum. Sakarya’ya çok alıştım, burası dışında bir yerde okumak istemezdim. Sakarya hem tarihi hem kültürel anlamda önemli bir yere sahip. Yeşilliği ve doğal güzellikleri olarak da bambaşka bir şehir. Son yıllarda biriktirdiğim en güzel anıların Sakarya’da olduğunu düşünüyorum” diyerek Sakarya Üniversitesi’nin eğitim açısından çok kaliteli bir üniversite olduğunu ve burada eğitim alan herkesin çok iyi işler başaracağını dile getirdi.

“İnsanlarla ilişki kurabilmem gerekiyordu, bundan dolayı Sakarya Üniversitesi’nin imkânları benim için çok önemliydi”

Sakarya Üniversitesi’nin; ortamı, çalışma alanı, kütüphanesi ve arkadaşlık ilişkileri ile her açıdan güzel bir üniversite olduğunu söyleyen Ganalı öğrenci, “Sakarya Üniversitesi iktisat bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. İnsanlarla ilişki kurabilmem gerekiyordu, bundan dolayı Sakarya Üniversitesi’nin imkânları benim için çok önemliydi. Sakarya Üniversitesi’nde farklı ırklardan ve milletlerden insanlar var, bu yüzden insanlarla daha açık olabilirim diye düşündüm. Dolayısıyla Sakarya Üniversitesi’ni tercih ettim ve çok memnunum. Sosyalleşmek benim için çok önemli, bu yüzden bazı topluluklara üye oldum. Diğer ülkedeki arkadaşlarımla Yedi Renk Topluluğu aracılığıyla bir araya gelip kaynaşıyoruz. Neredeyse tüm etkinliklerine katılıyoruz. Derin sohbet ve muhabbetler ediyoruz. Kısacası bizi bir araya getiren Sakarya Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Kütüphane, ders çalışmak için çok iyi bir ortam”

Vaktinin büyük kısmını kütüphanede geçirdiğini dile getiren Ganalı öğrenci, “Buranın kütüphanesini çok seviyorum. Çünkü bazen Türkçe ders alırken dil çok ağır geliyor ve kütüphaneye gidip oradaki kaynaklardan faydalanıyorum, böylece çalışmalarımda çok kolaylık sağlanıyor. Şöyle bir artısı da var,

maddi durumumuz bazen iyi olmuyor ve oraya gidip kitaplardan faydalanabiliyoruz. Ders çalışmak için çok iyi bir ortam. Vaktimin çoğunluğunu orada kullanıyorum. Her ders çıkışı oraya gidiyorum ve ders tekrarı yapıyorum” diye konuştu.

“Her sıkıldığımda kampüse geliyorum.”

Sakarya Üniversitesi’nin Erasmus, değişim programları gibi konularda çok başarılı olduğunu söyleyen Beninli öğrenci, ”Ben 4 ay önce YÖS sınavı ile Sakarya Üniversitesi’ne geldim. Uluslararası ticaret ve finans bölümünde okuyorum. Ticarete çok meraklı olduğum için bu bölümü tercih ettim. Buraya isteyerek geldim ve çok memnunum. Sakarya Üniversitesi’nde ortam çok güzel. Buradayken hiç sıkılmıyorum. Yurtta kalıyorum ve sıkıldıkça üniversiteye gelip vakit geçiriyorum. Bölümümün eğitim dili Türkçe ve anlamakta pek güçlük çekmiyorum. Kendi ülkemdekilere Sakarya Üniversitesi’ni kesinlikle tavsiye ediyorum. Çünkü kendim de beğendiğim bir üniversite ve onların da okumalarını gerçekten isterim. Bu bölümü bitirdikten sonra kendi işimi kurup ticaret ile uğraşmak istiyorum. Türkiye ile kendi ülkem arasında bir ticaret geliştirmeyi amaçlıyorum” dedi.

“Yeşil bir kampüsümüz var ve kar yağınca ayrı bir güzel oluyor.”

Sakarya Üniversitesi imkânlarından çok memnun olduğunu ifade eden Endonezyalı öğrenci, “Sakarya Üniversitesi’ne 2019 yılında YÖS sınavını kazanarak geldim. İnsan kaynakları yönetimi okuyorum. Sakarya Üniversitesi’ni hiç bilmiyordum. Burada okuyan bir arkadaşım bana tavsiye etti; ben de burayı tercih ettim ve şu an çok memnunum. Burada eğitim alırken çok eğlenceli anlar yaşadım. Arkadaşlarım ve hocalarım çok iyiydi, kampüsün yeri ise bambaşkaydı. Yeşil bir kampüsümüz var ve kar yağınca ayrı bir güzel oluyor. Burada vakit geçirmeyi çok seviyorum. Arkadaşlarıma Sakarya Üniversitesi’nde eğitim görmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerinde bulundu.