USD 32,44
EUR 34,80
ALTIN 2.437,39
BIST100 10.083
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Uludağ’da kayak sezonu resmen açıldı

Türkiye’nin önemli kış turizmi ve kayak merkezlerinden Uludağ’da geçtiğimiz gün yağan karla birlikte kayak sezonu resmen açıldı. Uludağ’da bugün de kar yağması bekleniyor. Kar kalınlığının 32 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ'da hava sıcaklığı ise -8 dereceye kadar düşüyor.

Uludağ’da kayak sezonu resmen açıldı - Sayfa 1

 Uludağ'da tatil yapan Ukraynalı bir turist de savaşın devam ettiğini, ailesinin şu an Türkiye'de olduğuna dikkat çekti. Günübirlik zirveye çıkan liselilerden bazıları düşe kalka kayak yaparken, kimisi de poşetle pistlerde kayak keyfini yaşadı. 

Uludağ’da kayak sezonu resmen açıldı - Sayfa 2

Kar ve kayak denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Uludağ’da, geçtiğimiz gün yağan karla birlikte kayak sezonu resmen açıldı. 2023 yılının Kasım ayı ortasında ilk karın düştüğü Uludağ’da birkaç gün sonra yağan yağmur ve lodos karların erimesine sebep olmuştu. 

Uludağ’da kayak sezonu resmen açıldı - Sayfa 3

Yılbaşına da karsız giren Uludağ’da nihayet geçtiğimiz hafta beklenen kar geldi ve kayak sezonu resmen açılmış oldu. Karla birlikte otellerin rezervasyonların da hareketlilik başlarken, Bursa, İstanbul, Balıkesir ve İzmir gibi şehirlerden günübirlikçiler de Uludağ’ın yolunu tuttu. Kayak yapmayı bilenler telesiyeji ile zirveye doğru tırmanarak aşağı doğru rüzgar gibi kaydı. 

Uludağ’da kayak sezonu resmen açıldı - Sayfa 4

Bazı acemi kayakçıların da düşmesi, kameraya yansıdı. Kayak bilmeyenler ise kızaklarla ve poşetlerle karın tadını çıkardı. Çevre şehirlerden turlarla gelen öğrenciler de Uludağ’a hareket kattı. Uludağ’a yerli olduğu kadar yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği gözlemlendi.