USD 32,33
EUR 35,04
ALTIN 2.282,96
BIST100 8.984
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler listesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem faciasının ardından birçok kişinin gündeminde yer almaya başladı. Ülkemizde günlerdir depremin yarattığı zayiatla uğraşan arama kurtarma ekiplerine, dünyadan birçok ekipte destek verdi. Dünyanın dört bir yanında deprem yardımları gelmeye devam ediyor.

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler - Sayfa 1

Türkiye'deki depremlerin ardından 21 Avrupa ülkesinden 30 arama kurtarma ekibi ve tıbbi ekibin deprem bölgelerine doğru harekete geçirildiği, 11 ekibin Türkiye'ye ulaştığı bildirildi.

İşte Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler;

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler - Sayfa 2

TAYVAN

Tayvan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanların kurtarılmasına yardım için Türkiye'ye bir arama ve kurtarma ekibi gönderdi.

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler - Sayfa 3

LÜBNAN

Lübnan hükümeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanların kurtarılmasına yardım için Türkiye'ye 72 kişilik bir arama ve kurtarma ekibi gönderdi.

Ekibi, Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin uğurladı.

Türkiye'ye yardım gönderen ülkeler - Sayfa 4

ÇEKYA

Çekya, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderdi.

Arama kurtarma konusunda uzman itfaiyecilerden oluşan ekip, Ostrava kentinde bulunan Leos Janacek Havaalanı'nda gerekli ekipmanları uçağa yükleyerek yola çıktı.