USD 32,38
EUR 35,07
ALTIN 2.326,75
BIST100 9.113
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Türkiye'nin En Güzel 10 Tarihi Köprüsü

Bir akarsu cenneti olan Türkiye; Roma, Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinden kalan muhteşem köprülerle bezenmiş durumdadır. İşte Türkiye'nin en güzel 10 tarihi köprüsü...

Türkiye'nin En Güzel 10 Tarihi Köprüsü - Sayfa 1

ÇİFTE KÖPRÜ, ARTVİN

Çifte Köprü, Türkiye'nin kuzeybatısındaki Artvin şehrinin Arhavi ilçesinde bulunan iki bitişik kemer köprüdür. Köprüler, Kamilat ve Soğucak nehirlerinin üstünde yer alırlar. Köprülerin ne zaman inşa edildiklerini gösteren herhangi bir yazıt bulunmamaktadır. Bilim insanları, köprünün Osmanlı İmparatorluğu sırasında, 18. yüzyılda inşa edildiğini tahmin etmişlerdir.

Türkiye'nin En Güzel 10 Tarihi Köprüsü - Sayfa 2

UZUNKÖPRÜ, EDİRNE

Adını sahip olduğu dünyanın en uzun taş köprüsünden alan Edirne’nin Uzunköprü ilçesi Ergene nehri kıyısına kuruludur. Uzunköprü’nün tarihi Neolitik Çağ’a ( MÖ. 8000-5500) kadar uzanmaktadır.

Türkiye'nin En Güzel 10 Tarihi Köprüsü - Sayfa 3

BÜYÜKÇEKMECE (KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN)
KÖPRÜSÜ, İSTANBUL

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, İstanbul ilinin Büyükçekmece ilçesinde bulunan, Büyükçekmece ile Mimarsinan Mahallesi arasında yer alan tarihi köprüdür.İstanbul'u Avrupa'ya bağlayan tarihi ticaret yolu üzerinde, Büyükçekmece Gölü'nün Marmara Denizi ile birleştiği noktada yapılmıştır. Mimar Sinan tarafından inşa edilen köprü, İstanbul'a 36 km uzaklıkta yer almaktadır.

Türkiye'nin En Güzel 10 Tarihi Köprüsü - Sayfa 4

BAYRAMÖREN KÖPRÜSÜ, ÇANKIRI

Tarihi Bayramören Köprüsü Çankırı ili Bayramören ilçesi sınırları içerisinde bulunur. Yaklaşık 250 yıllık olduğu düşünülen köprünün tam olarak ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla halkın gayretiyle inşa edildiği düşünülmektedir.