USD 32,37
EUR 34,96
ALTIN 2.325,48
BIST100 9.071
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Türkiye'den mezun olan Afrikalı, deprem bölgesine yardıma koştu

Ankara Üniversitesi'nde 2 yıl önce ilahiyat bölümünü bitiren Arouna Mbanza, deprem haberlerini görür görmez Türkiye'ye geldi. Mbanza, vatandaşlara yardım dağıtıp, motive sağlamaya çalışıyor.

Türkiye'den mezun olan Afrikalı, deprem bölgesine yardıma koştu
16 Şubat 2023 | 15:15
Son Güncelleme:

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yaşayan Arouna Mbanza, 2 yıl önce üniversite eğitimi için Türkiye'ye geldi.

Ankara Üniversitesi'nde İlahiyat bölümünü bitiren Mbanza, Kahramanmaraş felaketini görünce yola koyuldu.

Depremden etkilenen Adıyaman’da yardım malzemesi dağıtan Arouna Mbanza, bir yandan da depremzedelere moral vermeye çalışıyor.

Haberleri görünce vatandaşların yardımına koşmak istediğini ifade eden Mbanza, depremzedelerin yanında olmak istediğini söyledi.

"Borcumu ödemek için geldim"

1 haftadır Adıyaman’da gönüllü olarak çalışan Mbanza, şu ifadeleri kullandı;

Depremi internetten gördüm ve ertesi gün arkadaşlarımla buraya geldik. Hizmet ediyoruz. Türkiye’ye borcumu ödemek için buraya geldim. Bu şehir gerçekten çok kötü ama yapacak bir şey yok. Türkiye’ye geçmiş olsun. 2021 yılında ben Türkiye’ye geldim, 2 senedir buradayım. Afrikalılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor. Türkler çok iyi, Türkiye’yi çok seviyorum. 1 haftadır buradayım. Her gün hizmet ediyoruz. Kolay değil, hava soğuk. Biz birlikteyiz, yapabildiğimizi yaptık.

Öte yandan, Ankara Üniversitesi’nden gelen öğrencilerin sohbet ettiği engelli Mehmet ise depremi, ‘güm güm’ sözleri ile anlatmaya çalıştı.