USD 32,59
EUR 34,85
ALTIN 2.504,02
BIST100 9.678
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Türkiye deprem fay hattı haritası! Düzce fay hattı hangi illerden geçiyor?

Saat 04.08 sularında gerçekleşen deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir’de hissedildi. Peki Türkiye Deprem bölgeleri nerelerdir? Düzce fay hattı hangi illerden geçiyor?

Türkiye deprem fay hattı haritası! Düzce fay hattı hangi illerden geçiyor?
23 Kasım 2022 | 12:35
Son Güncelleme:

DÜZCE DEPREMİ HANGİ FAY?

Düzce ve Bolu havzası, Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerinde yer almaktadır. Bu fay hattı, Kuzeyde Asya-Avrupa levhası ile güneyde Anadolu levhacığını birbirinden ayırmaktadır. Uzunluğu yaklaşık olarak 1200 km olan bir fay sistemidir. Düzce, Çilimli ve Hendek fayları, Düzce havzasına en yakın olan faylardır. Düzce fayı, Akyazı ile Kaynaşlı arasında uzanmaktadır. Bu fayın uzunluğu 70 km’dir ve sağ yönlü doğrultu atılımlı aktif bir faydır. Hendek fayı ise, Düzce havzasının batısında Sapanca Gölü-Hendek-Cumayeri arasında uzanmaktadır ve uzunluğu yaklaşık 50 km’dir.

TÜRKİYE’DEKİ FAY HATLARI VE GEÇTİĞİ İLLER

Türkiye’de 3 fay hattı bulunmaktadır. Bunlar; Batı Anadolu Fay Hattı, Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı’dır.

Batı Anadolu fay hattında yer alan faylar; Fethiye-Burdur Fayı, Gökova Grabeni, Knidos (Cumalı, Yakköy) Fayı, Büyük Menderes Grabeni, Yavansu Fayı, Küçük Menderes Fayı, Gediz Grabeni, Simav Grabeni ve Eskişehir Fayı’dır.

Doğu Anadolu Fay Hattı ise Hatay’dan başlar ve Bingöl’e kadar uzanarak Karlıova’da Kuzey Anadolu Fay Hattıyla birleşir. Bu fay hattı; Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ üzerinden geçerek Bingöl’e kadar uzanır.