USD 32,25
EUR 34,68
ALTIN 2.405,65
BIST100 10.248
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Turan: Serdivan İçin Canla Başla Çalışacağız

Ulaştırma Bakanlığı AYGM Genel Müdürü ve İski Genel Müdürlüğü gibi dev bütçeli kamu kurumlarının başında görev yapan Fatih Turan, 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den Serdivan Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Turan: Serdivan İçin Canla Başla Çalışacağız
17 Kasım 2023 | 15:11
Son Güncelleme:

ADAY ADAYI OLDU

Sakarya Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra sırası ile Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü, İSKİ Genel Müdürü olarak ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü olarak görev yapan Fatih Turan, AK Parti’den Serdivan Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. Turan, aday adaylık evraklarını AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken’e teslim etti. Turan’ın başvurusu esnasında Serdivan Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Coşkun Koşubaşı, Yerel Yönetimler Başkanı Adnan Özmert, Serdivan Belediye Meclis Üyesi Adnan Pala ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Düman’da yer aldı.

BAŞVURUYU ERKEN ALDI

Turan’ın başvurusunda kendisine aday adaylık sürecinin hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, “Sayın Fatih Turan’ın başvurusunu ilçe teşkilatı olarak aldık. Kendisine bu süreçte hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Turan ise Erken’e güzel dilekleri için teşekkür ederek aday adayı olarak çıktığı bu yolda amacının Serdivan’a hizmet etmek olduğunu söyledi. Turan başvurusunun ardından ilçe başkanı Burak Erken’e Teknofest montu hediye ederek birlikte Teknofest pozu da verdi.

SERDİVAN İÇİN CANLA BAŞLA

Turan, “Uzun yıllardır devletimizin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra Serdivan İlçemizden Belediye Başkanlığına talip olmak için partimizden aday adayı olmak nasip oldu. Serdivan Sakarya’nın gelişme bakımından geleceği en parlak ilçelerinin başında geliyor. İçinde bulunduğu potansiyel ve enerji ile Serdivan’da hizmet etmek bizler için büyük bir onur olacaktır. İlçe Teşkilatımızın yerel yönetimlerimizle uyumu ve başarısını bu süreçte yakinen gördüm ve kendilerini tebrik ediyorum. Partimiz bizlere ne görev verirse versin 2024 yerel seçimlerinde Serdivan için canla başla çalışacağız” dedi.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ

Turan ayrıca şunları kaydetti: “14 ve 28 Mayıs’ta ülkemiz için çok önemli iki seçimi geride bıraktık. Hamdolsun milletimiz Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini göstererek istikrardan yana irade gösterdi. Bizlerde yerelde Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği ilkelerin öncülüğünde en yüksek başarı için çalışacağız. Sakarya’da AK Parti belediyeciliğinin güzide çalışmalarını, Türkiye Yüzyılında Serdivan’ımızda tüm parti unsurlarımızla birlikte hayata geçireceğiz. Aday adaylık sürecimizde partimiz kimi aday gösterirse göstersin sonuna kadar arkasındayız. Bu davada kişiler yoktur. Bizler de bu inanç ve azimle Serdivan için yola çıkarken hayallerimiz ve hedeflerimizle ilçemize hizmet etmenin heyecanını yaşamak istiyoruz.”

FATİH TURAN KİMDİR?

Fatih TURAN 1968 yılında dünyaya geldi. İstanbul İmam Hatip Lisesi Orta kısmını tamamladıktan sonra, Haydarpaşa Lisesinden mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinde lisans eğitimi sonrası İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. Akabinde Yıldız Teknik Üniversitesinde Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Lisansını tamamlayarak İnşaat (Ulaştırma) Yüksek Mühendisi unvanını elde etmiştir.

1990 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesinde Asistan olarak memuriyet hayatına başlamış ve Sakarya’ya yerleşmiştir. YÖK lisansüstü bursu kazanarak İngiltere University of Newcastle’da yabancı dil, master ve doktora çalışmalarını yürütmüştür. Yurda dönüşte mecburi hizmet kapsamında İnşaat Mühendisliği Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak memuriyete devam etmiştir. Akademik görevi esnasında Ulaştırma Anabilim Dalında rutin eğitim öğretim faaliyetleri çerçevesinde yürüttüğü ders ve tez danışmanlıklarının yanında, çeşitli araştırma, proje, bilirkişilik çalışmalarıyla birlikte ulusal ve uluslararası panel, kongre ve konferanslarda bildiri ve yayın sunmuştur.

Temmuz 2009 yılında Üniversiteden naklen Sakarya Büyükşehir Belediyesine Ulaşım Daire Başkanı olarak geçiş yaptıktan kısa süre sonra Genel Sekreter Yardımcılığına terfi ettirilmiştir. Ekim 2014-Mayıs 2016 arası Altyapı Yatırımları Genel Müdürü olarak Ulaştırma Bakanlığında, Mayıs 2016-Temmuz 2019 arası İSKİ Genel Müdürü olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, Aralık 2019-Temmuz 2021 arası yılında İSU Yönetim Kurulu Üyesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde, Temmuz 2021-Ekim 2023 arası Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında görev yapmıştır. 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde AkParti’den Serdivan Belediye Başkan Aday Adaylığı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakanlık Müşaviri kadrosundan istifa etmiştir.

1990’dan beri Sakarya’da yerleşik olan ve 33 yıllık kamu görevi süresince akademisyenlik, Belediyeler ile Bakanlıklarda üst düzey yöneticilik yapmış olan ve iyi derecede İngilizce bilen Fatih TURAN, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Görev Yaptığı Kurumlarda Yürüttüğü Bazı Önemli Projeler:

Sanayi Bakanlığında; Ülkemizin dört bir yanında onlarca Endüstri Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesinin yer seçim süreçleri, imar planlarının hazırlanması/onaylanması, altyapı/üstyapı projelerinin hazırlanması ve yapımı, sanayi bölgelerinde dijital ve yeşil dönüşümü, yenilenebilir enerji ve lojistik uygulamaları.

Ulaştırma Bakanlığında; Marmaray, Avrasya Tüneli, Kars-Tiflis Demiryolu, İstanbul Yeni Havalimanı Metrosu, Sabiha Gökçen-Kaynarca Metrosu, Bakırköy-Kirazlı Metrosu, Levent-Hisarüstü Metrosu, Ankara Keçiören Metrosu, AKM-Gar-Kızılay Metrosu, Antalya EXPO Tramvay Hattı, denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanı, Artvin-Rize Havalimanı Projesi, Filyos Limanı, Çandarlı Limanı vb

İSKİ Genel Müdürlüğünde; 15 milyon nüfuslu şehre her gün 3 milyon metreküp su temini ve atıksuların arıtılması, Ömerli, Terkos, Taşoluk, Büyükçekmece’de yeni içmesuyu arıtma tesisleri yapımı, Silivri, Ataköy, Anbarlı, Yenikapı, Baltalimanı, Tuzla’da yeni ilave ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri inşaası, Istrancalardan Melene kadar yüzlerce kilometreden İstanbul’a yeni su kaynakları,isale hatları, tünel projeleri, Karamandere, İsaköy, Sungurlu baraj projeleri peyzajlı dere ıslahları, yaşam vadileri, ekolojik koridor uygulamaları, HES, RES ve GES yenilenebilir enerji projeleri vb.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinde; ilk ulaşım master planı ve raylı sistem hatlarının projelendirilmesi, Adapazarı-Arifiye arası AdaRay’ın seferlere başlaması, ilk toplu taşıma rehabilitasyon uygulaması, ilk alçak tabanlı klimalı belediye otobüsü ve ilk körüklü otobüslerin şehirde sefere alınması, ilk toplu taşıma elektronik ücret toplama uygulaması (Kart54), ilk akıllı kavşak ve yeşil dalga sinyalizasyon uygulamaları, ilk bisiklet yolu master plan ve yeni bulvarlarda ilk standart bisiklet yollarının yapımı, katlı otopark projeleri, yeni bulvar ve ana arter yollar, şehre alternatif giriş yollarının projelendirmesi.