USD 32,60
EUR 34,79
ALTIN 2.496,71
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Tüm dünya Sakarya'nın adını duyacak

2023 yılında yapılacak olan Avrupa Spor Şehri Unvanı için Federasyondan 5 kişilik heyeti makamında ağırlayan Başkan Yüce, “Spor Şehri unvanı ile Sakarya’mızın spor altyapısının daha da geliştirilmesinde ve tüm yaş grupları arasında spor, hoşgörü, adil oyun ve sağlıklı yaşam tarzlarının teşviki açısından büyük bir farkındalık oluşturacağına ve bu sayede şehrimizi Dünya’ya bir kez daha duyuracağımıza inancımız tamdır” dedi.

Tüm dünya Sakarya'nın adını duyacak - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2023’te yapılacak olan Avrupa Spor Şehri Unvanı için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Yüce, ACES (Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu) Avrupa Federasyonundan 5 kişilik heyeti makamında ağırlayarak Sakarya’ya ilişkin genel bilgileri verdi, tanıtımları yaptı.

Tüm dünya Sakarya'nın adını duyacak - Sayfa 2

Ziyarete Federasyondan Başkan Gian Francesco Lupatelli, Genel Sekreter Hugo Alonso, Heyet Üyesi Mushfiq Jafarov, Heyet Üyesi ve Hanımı Fabrizio Ricco katıldı. Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile heyeti karşılayan Başkan Yüce, “Spor milletlerin ortak dilidir. Kardeşliğin, barışın, evrenselliğin bir simgesidir” dedi.

Tüm dünya Sakarya'nın adını duyacak - Sayfa 3

Sakarya merkez konumunda

Konuşmasında Sakarya’ya ilişkin bilgiler vererek detaylı bir anlatım yapan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız pek çok açıdan avantajlı bir şehirdir. Yeşilin her tonuna sahip olan şehrimizde fidancılık, peyzaj ürünleri ve süs bitkileri yetiştiriciliğine uygun bir iklimimiz var.

Tüm dünya Sakarya'nın adını duyacak - Sayfa 4

Çok verimli tarım arazilerimiz, yaylalarımız, kumsallarımız, denizlerimiz nehirlerimiz, yaylalarımız ve daha sayamadığım nice doğal güzelliklerimiz var.   Dünyanın sayılı doğal harikalarından olan longozumuz Acarlar, şehrimizde bulunuyor. Ticari ve sanayi üretim kapasitemiz çok yüksek. Hem tarihi hem de modern ticaret ağlarının tam merkezinde bir konumdayız” dedi.