USD 32,51
EUR 34,82
ALTIN 2.471,73
BIST100 9.530
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Tüm dünya güneş tutulmasını hayranlıkla izliyor

Günlerdir beklenen an nihayet geldi ve ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), kuzey yarımkürede halkalı ve kısmi Güneş tutulmasının başladığını duyurdu.

Tüm dünya güneş tutulmasını hayranlıkla izliyor - Sayfa 1

Kuzey yarımkürede yer alan birçok bölgenin, Güneş tutulmasına gündoğumu sırasında tanıklık edeceği ifade edilirken bölgedeki ülkelerde yaşayanlar bu muazzam doğa olayına tanıklık etmek için sokaklara fırladı.

Tüm dünya güneş tutulmasını hayranlıkla izliyor - Sayfa 2

Güneş tutulması olarak adlandırılan, Ay’ın Dünya ile Güneş arasına girerek, yerküreye gölge düşürdüğü doğa olayı kuzey yarımkürede başladı. NASA’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Tüm dünya güneş tutulmasını hayranlıkla izliyor - Sayfa 3

“Bazı yerlerde izleyiciler Ay'ın etrafındaki bu yüzüğü göremeyecekler. Bunun yerine kısmi bir güneş tutulması yaşayacaklar. Bu, Güneş, Ay ve Dünya tam olarak hizalanmadığında olur. Güneş, yüzeyinin sadece bir kısmında koyu bir gölgeye sahip gibi görünecektir."

Tüm dünya güneş tutulmasını hayranlıkla izliyor - Sayfa 4

"Amerika Birleşik Devletleri'nin doğusu ve kuzey Alaska'nın bazı bölgelerindeki izleyiciler, 10 Haziran'da Kanada'nın çoğu ve Karayipler, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'nın bazı bölümleriyle birlikte kısmi bir güneş tutulması görecekler. Amerika Birleşik Devletleri'nde, parçalı tutulma Güneydoğu, Kuzeydoğu, Ortabatı ve Kuzey Alaska'nın bazı kısımlarında görülebilecek."