USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Trafiğe kadın eli değdi

Karasu’da şehir içi trafik denetiminde kadın zabıta memurlarına görev verilmesi memnuniyet yarattı. Zabıta Müdürü Talat Kaptan ‘Kadın-erkek ayırımı yapmıyoruz ama kadın zabıtalar bu konuda gerçekten sabırlı ve başarılı’ dedi.

Trafiğe kadın eli değdi
07 Temmuz 2021 | 18:14
Son Güncelleme:

Yaz aylarında yoğunlaşan şehir içi trafiğinin düzenini sağlamak amacıyla oluşturulan zabıta trafik ekiplerinde kadın zabıtalarına görev verilmesi esnaf ve sürücüler arasında memnuniyetle karşılandı. Konuyla ilgili olarak Karasu Haber’e konuşan Belediye Zabıta Müdürü Talat Kaptan, kadın zabıtaları trafik kontrolü yapan araçlarda sadece anons yapmak üzere görevlendirmenin ötesinde, tüm ekibin kadın zabıtalardan oluşmasını düşündüklerini belirterek, “Bu uygulamaya henüz geçemedik. Çünkü araçlarımız manuel, kadın zabıtalarımız ise otomatik araç kullanmaya alışmış” dedi. Kaptan, zaman içinde bu sorunu da eğitim yoluyla aşacaklarını ifade etti.

‘ANLAYIŞ BEKLİYORUZ’

Zabıtanın çeşitli görevleri arasında trafik düzenini sağlamanın bulunduğunu hatırlatan Müdür Talat Kaptan, yaz nüfusunun kat be kat artışına paralel olarak trafik akışı ile düzenli park sorununun öne çıktığını belirtti. Kaptan şöyle konuştu:

“Trafik zabıta ekiplerimizin denetimlerinden ve anonslarından rahatsızlık duyulduğuna dair bazı eleştiriler geliyor. Ancak kabul etmek gerekir ki, bunca yoğunluğa denetim şart. Biz görevimizi kimseyi incitmeden yapmaya çalışıyoruz. Karasu ve yazın gelen konuklarımız temiz bir çevreyi, düzenli ve kaliteli ürün satılan bir pazaryerini, güvenliği ortamı arzu ettiği gibi düzgün işleyen bir araç ve yaya trafiğini de hak ediyor. Bu nedenle huzurlu bir ortam için çaba gösteren bay veya bayan zabıtalarımıza karşı hoşgörü ve anlayış bekliyoruz.”