USD 32,38
EUR 34,99
ALTIN 2.325,69
BIST100 9.107
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Topraktan Sofraya”, Sakarya’dan Dünya ya hazırlanıyor

SATSO meclisi Gourmand World Cookbook Awards’a seçilen Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabının Sakarya’nın kültürel zenginliğinin dünyaya açılması anlamında gurur verici olduğunu dile getirdi.

“Topraktan Sofraya”, Sakarya’dan Dünya ya hazırlanıyor
02 Aralık 2022 | 10:35
Son Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta açıklanan Gourmand World Cookbook Awards’ın Mutfak Tarihi kategorisine 19 ülke arasına seçilen ve aday gösterilen Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı Bir Yemek Antropolojisi kitabı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Meclis toplantısında tebrik edildi.

Açılış konuşmalarını yapan SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan odamız tarafından hayata geçirilen “Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı Kitabı”, yemek kitaplarının Nobeli olan Gourmand World Cookbook Awards 2023’te mutfak tarihi kategorisinde Türkiye’den seçilen tek yayın olarak ülkemizi Sakarya yemekleri ile temsil edecek. Bu güzel başarıdan dolayı başta yönetim kurulu başkanımız ve geçmiş dönem yönetim kurulumuz ile kültür komisyonumuz olmak üzere, kitapta emeği geçen yazarlarımızı tek tek meclisimiz adına bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili gündem maddesinde kürsüye çıkan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabımızın ilk baskısına yoğun ilgi gösterildi. Bu yayınımızı tüm Türkiye genelinde ilgililerle paylaşmaya gayret ettik. Şimdi uluslararası bir ödüllendirilmede aday gösterilmesi de oldukça gurur verici. Elimizde mevcut olan yayın tükenmek üzere. İlk baskısı 2021 yılında yapılan kitabımızın ikinci baskısını gerçekleştirmedik henüz. BU kitap uzun soluklu ve çok büyük emeklerin neticesinde vücut buldu. Bu anlamda bu emeği geçen başta Valiliğimiz olmak üzere, belediyelerimiz, derneklerimiz, üniversitelerimiz, akademisyen yazarlarımız, şeflerimiz, tariflere destek olan yerel halkımız ve camiamıza çok teşekkür ediyoruz.

Yemek kitaplarının nobeli olarak bilinen bu yarışmada Mayıs ayında güzel bir derece alacağımıza inanıyorum. Bu hem ülkemiz, hem şehrimiz hem de emek verenler adına övünç kaynağı. Sonucu heyecanla bekliyoruz.

SATSO Meclis üyeleri de SATSO’nun fikri olarak Sakarya’nın gastronomi vizyonuna kattığı değer ve böyle başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ve teşekkür etti.