USD 32,56
EUR 34,94
ALTIN 2.445,81
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

TIR şoförünün tüfekle yaralanmasında 9 şüpheliden 5'i tutuklandı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde seyir halindeki TIR'ın camını fırlattıkları şişe ile kırdıktan sonra şoförünü tüfekle yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı.

TIR şoförünün tüfekle yaralanmasında 9 şüpheliden 5'i tutuklandı
18 Şubat 2022 | 17:36
Son Güncelleme:

Sandıklı'da 15 Şubat'ta S.G.'nin kullandığı TIR'ın ön camı, park halindeki bir otomobilden fırlatılan bira şişesi ile kırıldı. Birkaç metre ileride duran S.G., bira şişesinin fırlatıldığı otomobile gidip, içindekilerle görüşmek istedi. İddiaya göre, otomobildekilerden biri S.G.'ye tüfekle ateş ederek vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Yaralanan S.G., 112'yi arayıp ihbarda bulundu. Bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

5 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Sağlık ekipleri bel bölgesinden vurulan S.G.'yi Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürdü. Jandarma ekipleri ise S.G.'nin verdiği bilgilerden yola çıkarak şüphelilerin peşine düştü. Jandarma, aynı gün akşam saatlerinde Dinar'da 'ateşli silahla mala zarar verme' olayını gerçekleştirenlerin S.G.'yi yaralayan kişiler ile bağlantılı olduğunu tespit etti. Örenkaya köyüne giden ekipler, iki olaya da karıştıkları belirlenen Y.C. ve H.Y. ile yanlarındaki M.A. ve M.S.K.'yi gözaltına aldı. İfadeleri alınan 4 şüpheli, Dinar'daki 'ateşli silahla mala zarar verme' olayında yanlarında 5 kişi daha olduğunu itiraf etti. İtirafın ardından 5 şüpheli daha gözaltına alındı.

'AV TÜFEĞİ İLE VURDULAR' İTİRAFI

Şüpheliler ifadelerinde, Gökçealan köyü mevkisinde yol kenarında durdukları sırada A.T.'nin seyir halindeki TIR'a boş alkol şişesi fırlatarak ön camın kırılmasına neden olduğunu, çekici sürücüsünün aracından inerek yanlarına geldiğinde av tüfeği ile ateş ettiğini söyledi. Araştırmayı genişleten ekipler, 3 adrese baskın yaparak, A.T., S.E., Ş.Ç., İ.K. ve İ.A.'yı da gözaltına aldı. Aramada S.G.'nin yaralandığı olayda kullanılan av tüfeği de ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.G.'yi tüfekle yaralayan A.T. ile beraberindeki Ş.Ç., S.E., Y.C. ve H.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise serbest bırakıldı.