USD 32,36
EUR 35,03
ALTIN 2.325,28
BIST100 9.126
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ticari araçlar için Büyükşehir’den ulaşımda yeni uygulama

Büyükşehir Belediyesi dijital alanda gerçekleştirdiği yenilikçi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak hayata geçirilen yeni online sistem SERDES uygulaması ile ticari araç sahipleri işlemlerini online olarak yapabilecek.

Ticari araçlar için Büyükşehir’den ulaşımda yeni uygulama - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi dijital alanda gerçekleştirdiği yeni bir çalışmayı daha vatandaşların hizmetine sundu. Hayata geçirilen yeni uygulama SERDES (Sakarya Entegre Ruhsat ve Denetim Sistemi) ile ticari araç sahipleri işlemlerini online olarak yapabilecek. S, M, T ve J ticari plaka sahiplerinin yararlanabileceği uygulama ile çalışma ruhsatı işlemleri, dönem borcu ödeme, araç değişikliği, çekme belgesi, güzergah izin belgesi başvuruları, devir işlemleri ve toplu taşıma şoför kartı başvuruları yeni sistemden online olarak gerçekleştirilecek. Araç sahipleri Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal youtube adresinde  https://www.youtube.com/watch?v=MlEvpOY_nI0 yayınlanan video ile tüm detaylara ulaşabilecek.

Ticari araçlar için Büyükşehir’den ulaşımda yeni uygulama - Sayfa 2

Ayrıntılı bilgi serdes.sakarya.bel.tr adresinde

Etkin bir teknolojik altyapı kullanılarak hayata geçirilen yeni sistem ile ticari araç sahipleri sistem üzerinden araç bilgileri gibi önemli detayları da görebilecek. Uygulamaya alınan sistemle birlikte araç sahiplerinin kendi konfor ortamlarından tüm işlemlerini yapabileceği gibi belgeler sistem üzerinden görüntülenebilir ve indirilebilir olacak. Yetkili birim tarafından uygun olan başvurulara daha hızlı dönüş sağlama olanağı sunan sistem, telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden kolayca kullanılabilecek. Kullanıcılara ayrıntılı bilgi ve kullanıcı eğitim videosunun da hizmete sunulduğu uygulamaya, serdes.sakarya.bel.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Ticari araçlar için Büyükşehir’den ulaşımda yeni uygulama - Sayfa 3

Sistem geçmiş dokümanları görüntüleme imkanı da sunuyor

Yeni sistemle birlikte ticari araç sahipleri, geçmişe dair tüm dokümanları sistem üzerinden görüntüleyebilecek. Bunun yanı sıra randevu uygulaması ile randevu talebi oluşturma ve bütün önemli duyuruları anlık olarak görebilecek. Taksi, taksi dolmuş, servis, minibüs ve özel halk otobüslerini kapsayacak çalışma ile D4 Yetki Belgesi Uygunluk başvurusu ve D4-S Yetki Belgesi Uygunluk başvurusu da yapabilecek.

Ticari araçlar için Büyükşehir’den ulaşımda yeni uygulama - Sayfa 4

Araç sahipleri 7/24 sistemden işlem yapabilecek

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmete aldığımız SERDES uygulaması ile ticari araç sahipleri işlemlerini online olarak gerçekleştirecek. Şimdiye kadar yüz yüze başvuru ile gerçekleştirilen bu işlemler, zaman alıcı bir süreç gerektirdiği için vatandaşlarımızın uzunca bir zaman ayırmalarını gerektiriyordu. Ancak SERDES uygulaması ile birlikte bu işlemlerin tamamı internet üzerinden online olarak kolayca yapılabilecek. Bu sayede, ticari araç sahipleri evlerinden ya da işyerlerinden mesai saati kısıtlaması olmaksızın 7/24 işlemlerini tamamlayabilecekler. Ayrıca, internet üzerinden yapılan işlemlerin sonuçlanma süresi de daha kısa olacak. Böylece araç sahipleri işlemlerini hem daha hızlı bir şekilde tamamlayabilecek ve her an işlem durumlarını takip edebilecekler” ifadeleri kullanıldı.