USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

THK’YI FETÖCÜLER BU HALE GETİRDİ

Yangın söndürme tartışmaları ile gündeme gelen THK ile ilgili en çarpıcı yorum, kurumun ilk sivil Genel Başkanı Seçilen Av. Vacit Öktem’den geldi. Kurumun geçmişten süregelen bir yolsuzluk batağı içinde olduğunu söyleyen Öktem, "Bana randevu vermeyen komutanlar da şimdi FETÖ'den cezaevinde" dedi.

THK’YI FETÖCÜLER BU HALE GETİRDİ
04 Ağustos 2021 | 12:16
Son Güncelleme:

YOLSUZLUK

2014 Aralık ayında yapılan Türk Hava Kurumu Olağanüstü Büyük Genel Kurulu’nda 3 aday arasında başkan seçilen Sakarya Barosu Avukatlarından Vacit Öktem, THK’nın iş yapamaz hale gelmesinde dönemin seçilmiş komutanlarının büyük vebali olduğunu söyledi. Haberfokus’a özel açıklamalarda bulunan Öktem, “Göreve gelir gelmez gördüm ki, benden önceki yönetim kurumu 926 milyon TL borca sokmuş. Yolsuzluklar yapılmış. Hatta ben görevdeyken eski başkan yolsuzluktan tutuklandı. Tüm alacaklara temlik konulmuş. Tüm yönetim vakıf denilen organa aktarılmış. Ben bir baktım ki sadece dernek gibi bir kurumun başkanı seçilmişim. Kurum üzerinde hiçbir icraat yapamıyordum” diye konuştu.

FETÖCÜ KOMUTANLAR RANDEVU BİLE VERMEDİ

Asker kimlikli adayların dışında ilk kez sivil bir aday olarak seçime giren ve kazanan Öktem, seçim öncesinde ve sonrasında söz konusu komutanlardan ciddi defanslar gördüğünü söyledi. Öktem, “Seçimden sonra o dönemin komutanları bana randevu bile vermediler. Çünkü kazanmamı istememişlerdi. Şimdi FETÖ davasında yargılandılar ve cezaevindeler. O dönemde kurumun üzerinde FETÖ’nün ciddi hesabı ve tasarrufları olduğunu söyleyebilirim. Aralık 2014’te Başkan seçildiğim kurumdan Ağustos 2015 yılında istifa etti.” dedi.

Konular: fetö