USD 32,56
EUR 34,98
ALTIN 2.450,43
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Emmy Ödülleri'nde The Crown rüzgarı

Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını anlatan The Crown Bu yıl 73’üncüsü düzenlenen Emmy Ödülleri’nde gecenin kazananı oldu. The Crown geceden 11 ödülle döndü.

Emmy Ödülleri'nde The Crown rüzgarı
20 Eylül 2021 | 11:51
Son Güncelleme:

THE CROWN

Netflix'in Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını anlattığı The Crown, aralarında En İyi Drama Dizisi'nin de yer aldığı birçok ana dalda ödülleri topladı ve gecenin kazananı oldu.

KONUSU NE?

The Crown dizisi II. Dünya Savaşı’ndan sonra bir kadının hayatındaki zorlu mücadeleyi anlatmaktadır. Özellikle II. Dünya Savaşı ile beraber İngiltere büyük bir yıkımla karşı karşıya kalır. Bu dönemde siyasi karışıklık devam ederken tahta bir kadın geçer. Bu kadın II. Elizabeth'tir. II. Elizabeth’in tahta geçmesinden sonra İngiltere için yeni bir dönem de başlamaktadır. Genel olarak Kraliçe II. Elizabeth'in tahtta yaşadığı zorlu mücadele hakkında bilgi veren dizide II. Elizabeth’in ilk yılları da gözler önüne serilmektedir. Siyasi rekabetlerin aşklar ile bir araya geldiği dizi genellikle 20. Yüzyılın ikinci yarısına da farklı bir bakış sağlamaktadır. Dizinin ana konusunda 20. Yüzyılın genel ve siyasi olayları bir arada anlatılmaktadır.

YAZAR

The Crown, Peter Morgan, Stephen Daldry ile Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, James Hillier, Jeremy Northam, Victoria Hamilton tarafından oluşturulan bir TV dizisidir. Senaryo Peter Morgan, Amy Jenkins tarafından yazılmıştır. Baş yapımcılar Matthew Byam-Shaw ve Stephen Daldry'dir. Müzik, Rupert Gregson-Williams tarafından bestelendi.

DİZİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Oyuncular ve rolleri şöyle; Claire Foy - Elizabeth II (Sezon 1 ve 2), Olivia Colman - Elizabeth II (Sezon 3 ve 4), Imelda Staunton - Elizabeth II (Sezon 5 ve 6), Vanessa Kirby - Prenses Margaret (Sezon 1 ve 2), Helena Bonham Carter - Prenses Margaret (Sezon 3 ve 4), Lesley Manville - Prenses Margaret (Sezon 5 ve 6), Josh O'Connor - Prens Charles (Sezon 3 ve 4).

KAÇ BÖLÜM


The Crown dizisi 4. sezondan oluşuyor. Fakat dizinin devam edeceği bilgisi geldi. Birçok sezon boyunca The Crown'un yaratıcıları, gerçek hayattaki meslektaşlarının karmaşık özünü yakalayan oyuncu kadrosuna büyük önem verdiler. Örneğin Claire Foy, eğitimde Kraliçe Elizabeth'i dengeli ve dengeli bir şekilde canlandırdığı için eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Prens Charles rolünü oynayan Josh O'Connor , aristokrat aksanını ve yöntemlerini öğrenmiştir. Sonra Prenses Diana'ya çarpıcı bir benzerlik gösteren Emma Corrin var.