USD 32,29
EUR 34,82
ALTIN 2.413,31
BIST100 10.267
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Tever: Cumhurbaşkanına en büyük destek Sakarya’dan vereceğiz

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı son karar ile Sakarya’nın milletvekili sayısı 8’e yükseldi. Alınan karar sonrası açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Sakarya’da milletvekili sayımızı artırarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en güçlü desteği ilimizden vereceğiz inşallah” dedi.

Tever: Cumhurbaşkanına en büyük destek Sakarya’dan vereceğiz
03 Mart 2023 | 12:53
Son Güncelleme:

İllerin çıkaracağı milletvekili sayısı ve seçim çevrelerine ilişkin kararlar belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun illerin çıkaracağı milletvekili sayısı ve seçim çevrelerine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararda, sayıların Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın 2022 yılı nüfus bilgileri esas alınarak hesaplandığı belirtildi.

Kararda Sakarya'nın vekil sayısı 7'den 8'e çıkarıldı.

Alınan karar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Tever, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en güçlü desteğin Sakarya’dan verileceğini ifade etti.

Tever’in açıklaması şöyle:

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı son karar ile Sakarya’mızın milletvekili sayısı 8’e yükseldi.

Nüfus artış oranıyla vekil sayımızın artması şehir olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Sayımızın artması temsiliyetimizin güçlenmesi ve seçim çevremizin de büyümesi anlamına geliyor.

Cumhur İttifakı olarak ortaya koyacağımız çalışma ve hemşehrilerimizin desteğiyle Sakarya’da milletvekili sayımızı artırarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en güçlü desteği ilimizden vereceğiz inşallah. Hayırlı olsun.

Konular: Ak Parti