USD 32,59
EUR 34,79
ALTIN 2.509,20
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

TCMB yüzde 19 düzeyindeki politika faizini değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün faiz kararı için toplandı. TCMB 17 Haziran 2021 Tarihli PPK kararı ile, Mart ayında 200 baz puanlık artışla yüzde 19 düzeyine yükselttiği politika faizini değiştirmedi.

TCMB yüzde 19 düzeyindeki politika faizini değiştirmedi
17 Haziran 2021 | 14:01
Son Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Daha önceki toplantıda politika faizini yüzde 17'den yüzde 19'a çıkarmıştı. Mart ayında 200 baz puanlık artışla yüzde 19 düzeyine yükselttiği politika faizini değiştirmedi.

FAİZ %19 DÜZEYİNDE SABİT

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir" denildi.

"AŞILAMANIN HIZLANMASI TOPARLANMAYI DESTEKLİYOR"

Kararla ilgili Para Politikası Kurulu'ndan yapılan açıklamada, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya genelinde aşılamanın hızlanması küresel ekonomide toparlanma sürecini desteklediği belirtildi.

DAHA DENGELİ BİR BİLEŞİM

Yurt içi iktisadi faaliyetin güçlü olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "İkinci çeyrekte, salgın kısıtlamalarına ve finansal koşullardaki sıkılaşmaya bağlı olarak iç talep bir miktar ivme kaybederken, dış talep gücünü korumaktadır. Aşılamanın toplumun geneline yayılarak hızlanması salgından olumsuz etkilenen hizmetler ve turizm sektörlerinin canlanmasına ve iktisadi faaliyetin daha dengeli bir bileşimle sürdürülmesine olanak tanımaktadır" ifadelerine yer verildi.

YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Kurul açıklamasında, gerçekleştirilen parasal sıkılaştırmanın etkisiyle kredilerde ılımlı bir seyir izlendiği, kredilerin seyri ve kompozisyonu makroekonomik istikrar açısından yakından takip edildiği kaydedildi.

Konular: Merkez Bankası