USD 32,57
EUR 35,02
ALTIN 2.428,21
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Tatlı Krizinin Önüne Geçebileceğiniz 10 Öneri

Küçüğünden büyüğüne herkes tatlı gıdaları severek tüketiyor. Yedikçe daha da yeme isteği uyandıran tatlı gıdalarla nasıl başa çıkabiliriz? İşte sizler için 10 öneri…

Tatlı Krizinin Önüne Geçebileceğiniz 10 Öneri - Sayfa 1

Sabah kahvaltıları tatlı kriziyle başa çıkma açısından çok önemli. Gün boyu kan şekerinizin sınırlarını koruması için güne mutlaka kahvaltı ile başlamalısınız.

Tatlı Krizinin Önüne Geçebileceğiniz 10 Öneri - Sayfa 2

Doğal meyvelerin suları yüksek oranda şeker içerdiğinden sizler için tercih edilebilir bir besindir. Ara öğünlerde tek başına kullanımları sakıncalı olsa da meyveyi protein kaynağı olan yoğurt veya süt ya da badem, fındık ve ceviz gibi yağlı tohumlarla birlikte tüketmek kan şekeri dengesini sağlamaya yardımcı olur.

Tatlı Krizinin Önüne Geçebileceğiniz 10 Öneri - Sayfa 3

Belirli sıklıklarla az porsiyonlarla yemek yemek kan şekerinizi her zaman zinde tutar. Ancak öğlen yemeği atlanacak bir öğün değildir. Kahvaltı ile arasını çok açmadan öğlen yemeğinizi yiyin ve kan şekerinizi sınırda tutmaya devam edin.

Tatlı Krizinin Önüne Geçebileceğiniz 10 Öneri - Sayfa 4

Yemeklerinizde baharat kullanımı da kan şekerinizi sınırda tutmaya yardımcı olacaktır. Özellikle gece yatmadan önce içeceğiniz tarçınlı süt gece boyu şekerinizi dengede tutar.