USD 32,55
EUR 34,76
ALTIN 2.492,75
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Tarihin en büyük borç yapılandırması kapıda!.

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması için gözler pazartesi günü yapılacak olan Kabine toplantısında. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yapılandırmanın kapsamını, kimin nasıl faydalanacağını toplantıdan sonra kamuoyu ile paylaşacak. Kabine'nin gündeminde, 2023 seçimleri, enflasyonla mücadele, Suriye ile normalleşme süreci ve dış politika olacak.

Tarihin en büyük borç yapılandırması kapıda!.
22 Ocak 2023 | 12:53
Son Güncelleme:

Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde pazartesi günü Beştepe'de toplanıyor. Toplantıda öne çıkan konu ekonomi olacak.

TARİHİN EN BÜYÜK BORÇ YAPILANDIRMASI

Vergi ve SGK borçları yapılandırılacak, Devlet alacağını uzun vadeye yayıp vatandaşın elini rahatlatacak. Kabine ekonomi gündemiyle pazartesi günü toplanacak.

DETAYLARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Hükümet, Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için harekete geçti. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçları yapılandırılacak.

Borçların uzun vadelere bölünmesi ve ana paraya işleyen faizlerin büyük kısmının silinmesi bekleniyor. Detayları ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası kamuoyu ile paylaşacak.

İSVEÇ'TE SKANDAL EYLEM

Kabinenin bir diğer önemli başlığı ise dış politika olacak. Son günlerde Türkiye aleyhine düzenlenen skandal eylemlere izin veren İsveç hükümetinin tutumu ele alınacak. Türkiye, İsveç'in NATO üyeliği için koyduğu şartların üstünü bir kez daha çizecek.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ MASADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta içi önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile yaptığı görüşmelere dair önemli hususları bakanlarla paylaşacak.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Türkiye ziyareti ve Suriye ile normalleşme süreci de masada olacak.

BAKANLAR SUNUM YAPACAK

Yakın zamanda Amerika'ya bir ziyaret gerçekleştiren Ve mevkidaşı Antony Blinken ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin arka planını kabine üyelerine anlatacak. F-16 konusu ve olası kongre kararı da değerlendirilecek.

2023 SEÇİMLERİ

Kabinenin en önemli başlıklarından biri de 2023 seçimleri olacak. Sandık için 14 Mayıs tarihini işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahadaki son durumu, seçim istişare toplantılarının perde arkasını ve yürütülecek kampanyaya ilişkin hususları değerlendirecek.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE YOL HARİTASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda, enflasyonla mücadele de masada. Enflasyondaki düşüşün devamı için yol haritası da belirlenecek. Ayrıca, terörle mücadele, enerji güvenliği konusunda atılan adımlar da ele alınacak.