USD 32,34
EUR 35,10
ALTIN 2.310,52
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Taraklı’nın mimarisini teknik geziyle incelediler

SUBÜ Geyve MYO Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri, Taraklı’ya düzenlenen teknik gezide ilçenin anıtsal ve sivil mimari örneklerini yerinde inceleyerek bilgi edindiler.

Taraklı’nın mimarisini teknik geziyle incelediler
27 Mayıs 2022 | 17:22
Son Güncelleme:

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri, Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nilüfer Sungur’un koordinatörlüğünde düzenlenen teknik gezide Taraklı’yı ziyaret ettiler. Yüksek İnşaat Mühendisi Özlem Özkan Önür’ün de yer aldığı gezide öğrencilere Taraklı’nın fiziki ve tarihi dokusu, anıtsal ve sivil mimari yapıları hakkında bilgiler verildi. İlçede bulunan yapıların mimari özellikleri, plan düzeni, plan elemanları, plan tipleri, cephe düzeni, cephe elemanları, yapım sistemi ve malzemeleri anlatıldı. Taraklı Belediyesi İmar Müdürü Şahin Akı ise öğrencilere ilçenin fiziki yapısı, tarihsel mimari değerleri, dünü ve bugünü, ekonomik yapısı ile ulaşımı konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Özgünlüğünü koruyor

Teknik gezi hakkında değerlendirmelerde bulunan Geyve MYO Mimari Restorasyon Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Nilüfer Sungur, “Taraklı, geçmişten günümüze kadar gelerek Osmanlı mimarisine ait anıtsal ve sivil mimarlık örnekleri, tarihsel mimari değerleri ile Türk mimarisinin özgünlüğünü korumaktadır. Biz de öğrencilerimizle birlikte anıtsal yapılardan Hacı Murat Hanı, Eski Hamam, Yunus Paşa Cami, Hüseyin Ağa Çeşmesi ile sivil yapılardan Hacı Rıfatlar Konağı, Fenerli Ev, Çakırlar Konağı, Fatma Sevim Dönmez Evi, Ali Pektaş Evi ve Hanımeli Konağı’nda incelemelerde bulunduk” diye konuştu.