Taraklı’da Tarihi Alanlar Yenileniyor
Başkan Yusuf Alemdar, Taraklı’da Tarihi Çınar ve Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkı’nın yenileneceğini açıkladı.
Yusuf Alemdar, Taraklı’da hayata geçirilecek yeni projeleri duyurdu. Tarihi Çınar ve çevresi ile Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkı’nda yapılacak çalışmalarla ilçenin önemli alanlarının yenileneceği açıklandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek projeler kapsamında, Tarihi Çınar ve tescilli Hüseyin Ağa Çeşmesi çevresinde yaklaşık bin metrekarelik alanda düzenleme yapılacak. Mevcut yaya yolları korunarak alanın dinlenme ve buluşma noktası haline getirilmesi planlanıyor.
Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkı’nda ise yaklaşık 2 bin 480 metrekarelik alanda yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek. Parkın daha estetik ve kullanışlı hale getirilmesi için yeni yeşil alanlar ve oturma alanları oluşturulacak.