Suya Gömülen Araçta Anne ve Oğlu Mahsur Kaldı: Ekipler Seferber Oldu
Sakarya’nın Pamukova ilçesinde sağanak yağış nedeniyle suyla dolan hızlı tren alt geçidinde bir araç mahsur kaldı. Araçta bulunan anne ve oğlu, itfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Anne, şok geçirmesi nedeniyle hastaneye sevk edildi.
Pamukova ilçesi Turgutlu Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış sebebiyle hızlı tren alt geçidi kısa sürede suyla dolarken, 54 RE 105 plakalı Volkswagen marka hafif ticari araçla alt geçitten geçmeye çalışan M.Ö., suyun derinliğini tahmin edemeyerek aracında mahsur kaldı. Araçta bulunan annesi F.Ö. ile birlikte büyük panik yaşayan sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine Pamukova İtfaiye Grup Amirliği, jandarma, sağlık ekipleri ve belediyeye ait iş makinesi sevk edildi. Ekipler, alt geçitte yarıya kadar suya gömülen araçtaki anne ve oğlunu güvenli şekilde kurtardı. Kurtarma sırasında şok yaşayan anne F.Ö., sağlık ekiplerinin müdahalesiyle Pamukova Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Kurtarma operasyonunun tamamlanmasının ardından, ekipler alt geçidi tedbir amaçlı trafiğe kapattı. Yetkililer, yağışlı havalarda su birikintilerine dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.