USD 39,73
EUR 45,77
ALTIN 4.284,61
BIST100 9.203

Süt Ürünlerinde Skandal: Küflenmiş ve Etiketsiz Ürünler Yakalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ankara'daki toptancılar sitesinde süt ve süt ürünleri üzerine faaliyet gösteren işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 39 işletmede eş zamanlı olarak yapılan kontrollerde mevzuata aykırı durumlar tespit edildi ve toplamda 40 ton ürünün satışına izin verilmedi.

17 Mayıs 2025 | 11:26
Son Güncelleme:
Süt Ürünlerinde Skandal: Küflenmiş ve Etiketsiz Ürünler Yakalandı - Sayfa 1

Bakan Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişiminin en büyük öncelikleri olduğunu vurgularken, yapılan denetimlerde tüketici sağlığını tehlikeye atabilecek unsurların ve gıda ürünlerinde taklit ile tağşişin titizlikle araştırıldığını belirtti.

Süt Ürünlerinde Skandal: Küflenmiş ve Etiketsiz Ürünler Yakalandı - Sayfa 2

Eksik Etiket, Küflenmiş Ürün, Uygunsuz Depolama
Denetimler sonucunda, bazı işletmelerde şu gibi olumsuzluklara rastlandı:

Ürün etiketlerinde bilgi eksikliği ve yanıltıcı bilgiler,
İzlenebilirliğin sağlanamaması (ürünün menşeinin ve üretim sürecinin takibi),
Bozulmuş ve küflenmiş ürünlerin satışa sunulması,
Mevzuata aykırı ve hijyen kurallarını ihlal eden depolama koşulları.

Süt Ürünlerinde Skandal: Küflenmiş ve Etiketsiz Ürünler Yakalandı - Sayfa 3

Tespit edilen bu olumsuzluklar doğrultusunda, 40 tonluk süt ve süt ürünü piyasaya sürülmeden toplatıldı. Ayrıca, kanuna aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere 40 ayrı yasal işlem uygulandı.

Süt Ürünlerinde Skandal: Küflenmiş ve Etiketsiz Ürünler Yakalandı - Sayfa 4

“Kırmızı Çizgimiz Güvenilir Gıda”
Bakan Yumaklı açıklamasında, denetimlerle hem tüketicilerin sağlığını korumayı hem de kurallara uyan işletmeleri desteklemeyi hedeflediklerini ifade etti. Yumaklı, “Kırmızı çizgimiz olan güvenilir gıda için denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu süreçte büyük bir özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.