USD 32,55
EUR 34,90
ALTIN 2.437,87
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Süleyman Soylu, terörle mücadelede son durumu paylaştı

Bakan Soylu, birçok örgütün kırsal yapısının sonlandırıldığını söyledi. Soylu, terörle mücadelenin kesintisiz sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.

Süleyman Soylu, terörle mücadelede son durumu paylaştı
13 Ocak 2023 | 11:56
Son Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Bakan Soylu'nun gündeminde kararlılıkla yürütülen terörle mücadele vardı.

"Bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirildi"
Soylu, "DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP, bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir. Şehirlerde de 15 Temmuz'dan sonra bunlara çok önemli darbe vuruldu." dedi.

Terör, uyuşturucu ve kaçak göç gibi küresel meselelerle eş zamanlı olarak mücadele ettiklerini vurgulayan Soylu, "DEAŞ'a karşı büyük bir mücadele ortaya koyduk. Göğüs göğüse mücadele veren tek ülkeyiz." ifadelerini kullandı.

"FETÖ ile mücadele asla bitmeyecek"
Soylu, FETÖ ile mücadelenin kesintisiz sürdüğünü belirterek, "Birilerinin ihanet edenleri yeniden devlete alma konusundaki ortaya koydukları anlayışa rağmen, Gazi Turgut Aslan Operasyonu FETÖ ile mücadelenin asla bitmeyeceğinin göstergesidir." diye konuştu.


"Şok baskınlar ve aramalarla terör örgütünü yıldırabiliriz"
İçişleri Bakanı, PKK/KCK'nın Türkiye'ye yönelik düzenleyebileceği eylemler karşısında dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Yol kontrollerinin önemine dikkati çeken Süleyman Soylu, konuşmasında şunları söyledi:

"Mardin'den Siirt'ten, Şırnak'tan Edirne'ye kadar yol kontrolleri, hem caydırıcı hem de aynı zamanda önemli bir sonuç tarama modeli. Şok kontroller, aramalar, baskınlar, bu dönem bizim için terör örgütünü yıldırabileceğimiz en önemli adımlardır.

28 bin gözaltı, 4 bin 545 tutuklama

Birileri Türkiye Yüzyılı'na güçlü ve moralli başlamamızı istemiyor. Terörle mücadele kapsamında şehirlerimizde 2022 yılında DEAŞ, FETÖ ve PKK/KCK'ya yönelik toplam 16 bin 212 operasyon yapıldı. 28 bin gözaltı, 4 bin 545 tutuklama gerçekleşti.

"Daha fazla gayret bekliyoruz"

Kırsalda 136, şehirlerde 49, toplam 185 önemli terör eylemi engellendi. Emeklerinize sağlık. Biz biliyoruz ki bir eylem bile canımızı yakar. Onun için önümüzdeki dönemde arkadaşlarımızdan daha fazla gayret bekliyoruz.

"İllegal yapılardan legal yapılara dönmek isteyenlere göz açtırmamalıyız"

PKK/KCK'ya, yine onun kolu olan PYD'nin üzerinden Türkiye'ye gerçekleşebilecek eylemlere karşı çok dikkatli olmalıyız. İllegal yapılardan legal yapılara dönmek isteyenlere göz açtırmamalıyız. Açtırmadığınızı biliyorum.

DHKP/C ile mücadele

En ciddiyetsiz ihbarları bile ciddiye alalım ve bu örgütlerin kırıntılarına bile nefes aldırmayalım. DHKP/C'nin Türkiye'yi tehdit eden halden bugün neredeyse 'acaba nasıl canlanabiliriz tekrar' haline gelmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi, DHKP/C'nin merkez yönetiminde bulunan ve avukat kisvesi giymiş, birçok siyasiyle de iç içe olan terör örgütü yöneticilerinin ve teröristlerin cezaevine tıkılmasıdır. Onlar avukat değildir, terör örgütünün mensuplarıdır. Gereği, yargı tarafından yerine getirildi."