USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SUBÜ'de İstihdam ve Kariyer Günü

SUBÜ Turizm Fakültesi ‘4. Geleneksel Turizmde İstihdam ve Kariyer Günü’ ve ‘Turizmde Kariyer Geliştirme Paneli’ isimli kariyer odaklı etkinliklere ev sahipliği yaptı. Öğrencileri sektör temsilcileriyle buluşturan etkinlikte kariyer imkânları tüm yönleriyle ele alındı.

SUBÜ'de İstihdam ve Kariyer Günü - Sayfa 1

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi ‘4. Geleneksel Turizmde İstihdam ve Kariyer Günü’ ve ‘Turizmde Kariyer Geliştirme Paneli’ isimli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Kariyer günü etkinliğinde fakültenin fuaye alanında stant açan turizm sektöründen 43 firma, tanıtımlarını yaptı ve öğrencilerden iş başvurusu aldı.

SUBÜ'de İstihdam ve Kariyer Günü - Sayfa 2

Firmalar arasında oteller, yiyecek içecek işletmeleri, acenteler ve rekreasyon işletmeleri yer aldı. Panelde ise fakültenin dört bölümünü temsilen katılan dört konuk ilgili sektörlerin istihdam yönünden beklentilerini, fırsatları ve gelecek perspektifini ele alırken deneyimlerini de öğrencilerle paylaştı. SUBÜ Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) de firmalarla görüşmeler gerçekleştirdi.

SUBÜ'de İstihdam ve Kariyer Günü - Sayfa 3

4. Geleneksel Turizmde İstihdam ve Kariyer Günü’nün açılış konuşmasını yapan SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, turizm sektörü ve akademinin iş birliğinin önemi üzerinde durdu. SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay ise kariyer günü etkinliklerinin üniversite öğrencilerinin kariyerlerine sağlayacağı faydalara dikkat çekti. 

SUBÜ'de İstihdam ve Kariyer Günü - Sayfa 4

Turizm Fakültesi öğrencileri kariyer günü kapsamında iş dünyasıyla yüz yüze görüşmeler yaparak bilgi ve deneyimlerden faydalandı ve toplamda 2 bin 110 iş başvurusunda bulunuldu. İş dünyası temsilcileri ise stajyer ve tam zamanlı istihdam ihtiyaçları ile turizm sektörünün sorunlarının çözümü ve sürdürülebilir gelişim için üniversite iş birliği fırsatı elde etmiş oldu.