USD 32,37
EUR 34,95
ALTIN 2.325,04
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SUBÜ mezunlarını coşkulu törenle uğurladı

SUBÜ 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla kutlandı. Mezunlara seslenen Rektör Sarıbıyık, “Hayat yolculuğunuzda iyi şeyler yapma heyecanınızı hiç kaybetmeden, dünyanın iyiliği için gayretle çalışarak, Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmenizi tüm kalbimle istiyorum” dedi.

SUBÜ mezunlarını coşkulu törenle uğurladı - Sayfa 1

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda 2 bin 620 mezunla gerçekleştirildi.

SUBÜ mezunlarını coşkulu törenle uğurladı - Sayfa 2

Törene AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.

SUBÜ mezunlarını coşkulu törenle uğurladı - Sayfa 3

Geçit töreni ile başlayan etkinlik, protokol konuşmaları ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Mezuniyet yemini ve kep atma töreninin ardından düzenlenen DJ performansı sonrasında mezuniyet töreni sona erdi.

SUBÜ mezunlarını coşkulu törenle uğurladı - Sayfa 4

Hayat yolculuğunda yeni bir aşama

Törenin açılış konuşmasını yapan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bugün gençlerimiz hayat yolculuğunda yeni bir aşamada bulunuyorlar. Her biri yeni yollara, yeni yolculuklara çıkacaklar. ‘Dünyanın iyiliği için, Türkiye!’ diyoruz. İşte dünyanın ihtiyacı olan güzel insanlar geliyor. Üniversiteden mezun oluyorlar. Hayata karışıyorlar. Ve inanıyoruz ki Türkiye’miz onlarla daha ileri gidecek. SUBÜ olarak biz, Türkiye’nin “Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler” kategorisinde diğer üniversitelere öncülük ediyoruz. Yani, YÖK nezdinde +1 Eğitim Modelimiz sayesinde diğer tüm üniversitelerden ayrışıyoruz. Öğrencilerimiz daha üniversite öğrencisi iken, bir dönem boyunca iş dünyasında tam zamanlı yani işe girmiş bir çalışan gibi çalışarak, iş deneyimine sahip oluyorlar. Birçok öğrencimiz, mezun olmadan işletmelerden teklif alıyor ve iş sahibi oluyor. Mezun olduğunda işi hazır oluyor. Ya da kendi işini kuruyor. En azından iş başvurusu yaptığında sektördeki deneyimini paylaşabiliyor” diye konuştu.