USD 32,60
EUR 34,79
ALTIN 2.493,95
BIST100 9.476
İHBAR hattı 0552 642 79 79

STB'de yılın ilk toplantısı gerçekleşti

Sakarya Ticaret Borsası’nda yılın ilk müşterek Meslek Komitesi toplantısı Meclis Başkanı Bekir Uztürk ev sahipliğinde gerçekleşti.

STB'de yılın ilk toplantısı gerçekleşti
30 Mart 2023 | 14:18
Son Güncelleme:

Sakarya Ticaret Borsası’nda yılın ilk müşterek meslek komitesi toplantısı yapıldı. Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bekir Uztürk ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, 8 meslek komitesi başkan ve üyeleri ile Genel Sekreter Refik Özkorkmaz katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bekir Uztürk meslek komitelerinin önemini vurgulayarak ‘‘Değerli komite üyelerimiz Sakarya Ticaret Borsası ilimizdeki en önemli tüzel kişiliğe sahip kurumlardan biridir. Temsil gücü yüksek kurumumuzda meslek komitelerimiz üyelerimizle aramızda köprü vazifesi görmektedir. Üye memnuniyetini yönetim anlayışının merkezine yerleştirmiş bir kurum olarak elimizden gelen faydayı sağlamaya çalışırken komitelerimizin desteği, fikirleri, yeri geldiğinde eleştirileri bizlere daha da güç verecek, hedeflerimize ulaşmamızda ışık olacaktır. Değerli komite üyelerimiz meslek komitelerimizin öneminin bir kez daha altını çizmek isterim. Üyelerimizin nabzını tutarak onların sıkıntılarına tercüman olunması hususunda komite üyelerimize önemli görev düşmektedir. Her komitemiz kendi gruplarına yönelik çalışmalar ve araştırmalar yaparak ortaya çıkardıkları projelerini yönetim kurulumuzun onayına her zaman sunabilirler. Komitelerimizin başarılı çalışmaları bizleri memnun ve mutlu eder. ’’dedi.

Bekir Uztürk’ün konuşmasının ardından söz alan Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Ramazan ayı tebriğini ederek depremle ilgili Borsamız tarafından yapılan yardım faaliyetlerine değindi.

Konuşmasının devamında Borsa meslek komitelerinin görev ve sorumluluklarına dikkat çeken Genç, ‘‘Bizler göreve geldiğimiz ilk günden beri, katılımcı yönetim anlayışının hakim olması için, üyemizden aldığımız destekle, canla başla çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde ilkemiz, sorumluluk duygusuyla hareket etmek ve temsil ettiğimiz kitlenin menfaatlerini savunmaktır. Meslek komiteleri, Borsamızın mesleki uzmanlık organıdır. Meslek komitelerinin oluşturulmasının temel amacı: her sektörün kendi içerisinde yaşadığı sorunların tespit edilmesi ve çözüme ulaştırılması, yeri geldiği zaman yerel ya da ulusal platformlarda lobi çalışmaları yapılabilmesi için Yönetim Kurulu’nun bu konularda bilgilendirilmesidir. Bizlerin meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin sorunlarının tamamını bilmemiz mümkün değil. Sizlerin sorunlarınızı, taleplerinizi öğrenip bunlarla ilgili çalışma yapabilmemiz için en iyi yol meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Bu yüzden meslek komitelerimizin kanunda da belirtildiği üzere her ay düzenli olarak toplanmasını önemsiyoruz. Bu noktada özellikle meslek komitesi başkanlarımıza önemli görev düşüyor, biz de görevlerini hakkıyla yerine getireceklerini biliyoruz.’’ diyerek komitelerden beklentilerini ifade etti.

Beklenti ve dileklerin ardından Sakarya Ticaret Borsası’nda Genel Sekreter olarak göreve yeni başlayan Refik Özkorkmaz üyelere kendini tanıttı.

Toplantı devamında tüm meslek komite başkanları sektörlerinde yaşanan sorunları anlattı. Komite üyelerinin de söz almasıyla sorunlar istişare edilerek görüş öneri ve istekler dile getirildi. Verimli geçen toplantıda her komitenin sektörel sorunları dışında ortak sorunun enflasyon dolayısıyla artan maliyetler ve istihdam edilecek personel özellikle de beden işçisinin bulunamaması olduğu dikkat çekmiştir. Başkan Genç "Çalışmalarımızın merkezinde üyelerimiz var. Onların dertleri, sorunları, beklentileri, çözüm önerileri bizim yol haritamızın temel taşlarını oluşturuyor. Sakarya'nın her alanda gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizin ve şehrimizin gelişiminin ülkemize, ülkemizin gelişiminin de yine üyelerimize ve şehrimize etki edeceğini biliyoruz" diyerek toplantıyı sonlandırdı.