USD 32,38
EUR 35,00
ALTIN 2.324,14
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sosyal Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın e-Devlet üzerinden sunduğu sosyal yardım bilgileri sorgulama işlemi oluyor. Peki, sosyal yardım sonucu sorgulama nasıl yapılır? Sosyal yardım bilgileri sorgulama işlemi nereden yapılır? Detaylar haberimizde..

Sosyal Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır?
25 Kasım 2021 | 12:16
Son Güncelleme:

Ülkemizde pek çok yardıma muhtaç vatandaş bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu vatandaşlara çeşitli imkanlar sağlayarak yardımcı oluyor. Bu imkanlardan biri de sosyal yardımlar oluyor. Özellikle maddi destek şeklinde verilen sosyal yardım için başvuruda bulunan vatandaşlar sosyal yardım başvurusu bilgilerini nereden öğreneceğini merak ediyor. Birçok sorgulama işleminin yapıldığı e-Devlet kapısı sosyal yardım başvurusu sonuçları veya bilgilerini sorgulama hizmetini vatandaşlara sunuyor. e-Devlet üzerinden sosyal yardım bilgileri sorgulama işlemleri için şu adımları izleyin;

Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak

'Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı)' yazıp arama işlemine devam edin.

Açılan sayfada devlet tarafından sosyal yardım alamaya hak kazanan vatandaşlar sosyal yardım bilgilerine dair detayları görebilmektedirler.

Tüm bunlar yerine direkt olarak https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkine tıklayarak kimlik doğrulama işlemini yaptıktan sonra sosyal yardım bilgileri sorgulama ekranına yönlendirilirsiniz.