USD 32,53
EUR 34,87
ALTIN 2.440,82
BIST100 10.083
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen Horma Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 3 kilometrelik yürüyüş parkuru ile doğal akvaryum görünümünü andıran Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen Horma Kanyonu, ziyaretçi akınına uğruyor
17 Kasım 2023 | 16:36
Son Güncelleme:

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde Zarı Çayı üzerinde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen 3 kilometrelik ahşap yürüyüş yoluyla geçilen Horma Kanyonu, doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geldi. Yaz mevsiminde ziyaretçi sayısı üçe katlanan Horma Kanyonu, sonbahar mevsiminde de yürüyüşçülerden büyük ilgi görüyor. Sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünen kanyon ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kastamonu Üniversitesi’ni eğitim almaya başlayan öğrenciler de eşsiz güzellikteki kanyonu gezme fırsatı buldu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın koordinatörlüğünde düzenlenen gezi ile Pınarbaşı’ndaki Horma Kanyonunu gezdi. Horma Kanyonunda 3 kilometrelik yürüyüş parkurundan Ilıca Şelalesine kadar yürüyen öğrencilere, bölgenin biyo-çeşitlilik anlatıldı. Gezi çerçevesinde öğrenciler, Azdavay ilçesi Suğla Yaylasındaki Atlı Turizm Merkezi ile Çatak Kanyonu üzerinde bulunan 450 metre yükseklikteki cam terası, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınan Mahmutbey Camiini, cami çevresinde bulunan mezarlar ile hamamları ve Köpekçioğlu Konağını da ziyaret etti.
Gezi boyunca Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Heberal tarafından öğrencilere bilgiler aktarıldı. Yağmurlu havaya rağmen öğrencilerin geziye ilgisi yoğun oldu.