USD 32,33
EUR 35,05
ALTIN 2.295,48
BIST100 9.016
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Soğuk havalarda tüketilmesi gereken şifalı bitkiler

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Sakarya halkının aktarlara olan ilgisi arttı. Aktarlar soğuk algınlığına yakalanan vatandaşların kış çayı ve ıhlamura oldukça yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.

Soğuk havalarda tüketilmesi gereken şifalı bitkiler - Sayfa 1

HABERFOKUS / MELEK ÇAY - İREM ELİPEK

Kış ayının gelmesiyle birlikte soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Soğuk algınlığına yakalanan Sakarya halkı soluğu aktarlarda aldı.

Soğuk havalarda tüketilmesi gereken şifalı bitkiler - Sayfa 2

HABERFOKUS muhabirleri Adapazarı'nda bulunan aktarlara kış aylarında en çok talep gören bitkisel ürünler nelerdir diye sordu. Aktarlar, vatandaşın kış çayı, ıhlamur, zencefil, zerdeçal, çörek otu yağı, tarçın, bal, propolis, hibiskus, kuşburnu ve karanfile oldukça yoğun ilgi gösterdiğini anlattılar.

Soğuk havalarda tüketilmesi gereken şifalı bitkiler - Sayfa 3

Kış çayının en çok tercih edilen şifalı bitkiler arasında yer aldığına dikkat çeken aktarlar, soğuk havalarda herkesin propolis, zencefil ve karanfil gibi bitkileri sıkça tercih etmesi gerektiğini vurguladı.

Soğuk havalarda tüketilmesi gereken şifalı bitkiler - Sayfa 4

Bu şifalı bitkilerin fiyat aralığı ise; propolis 60-80 TL, özel kış çayı 30-50 TL, ıhlamur 25-35 TL, özel olarak üretilen macunlar ise 50-70 TL arasında satılıyor.