USD 32,53
EUR 34,87
ALTIN 2.439,59
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Siz hiç su yediniz mi?

Bazı yiyecekler doğal olarak su içeriği bakımından oldukça zengindir.Bu besinler çoğunlukla antioksidan içeren, aynı zamanda alkalileştirici etkisi olan sebze ve meyvelerdir.Bu yiyecekleri tüketmek, vücudumuzdaki asit miktarını dengeler ve daha iyi bir eklem,kemik gelişimi sağlar. İşte o yiyecekler.

Siz hiç su yediniz mi? - Sayfa 1

Avokado
Avokado, vücut için oldukça yararlı yağlar içerir ve %81 oranında su barındırır. Ayrıca, avokado içerisindeki likopen ve beta-karoten ile sporcuların iyileşme sürecini hızlandırmaya katkıda bulunur.

Siz hiç su yediniz mi? - Sayfa 2

Brokoli
Brokoli, batıda çok yaygın olarak kullanılan neredeyse %89'u su olan bir sebzedir. Buna ek olarak, C vitamini, kalsiyum, lif, demir ve daha sonra vücut tarafından A vitaminine dönüştürülen beta karoten içermektedir. Bu nedenle, mümkün olduğunda brokoli yemek çok faydalıdır.

Siz hiç su yediniz mi? - Sayfa 3

Çilek
Su içeriği açısından zengin olan bir başka meyve çilek %92 oranında su içerir ve sadece 23 kaloridir.Ayrıca çilek, kan şekerini düzenleme ve hızlandırmada işe yarayan polifenolleri içermektedir.

Siz hiç su yediniz mi? - Sayfa 4

Hindistan Cevizi Suyu
Hindistan cevizi suyu %95 oranında su içermektedir. Hindistan cevizi suyu ve sütü farklıdır fakat aynı meyve içerisinde bulunur. Hindistan cevizi suyu, düşük karbonhidrat ve düşük sodyum içeriğiyle nemli vücutlar için iyi tercih edilebilecek, özellikle sporcular için faydalı bir seçimdir.