USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sivas'ta 20 yaşında köy yönetiyor

Muhtarsız kalan köyde göreve başlayan 20 yaşındaki muhtarı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Sivas'ta 20 yaşında köy yönetiyor
16 Kasım 2022 | 13:08
Son Güncelleme:

Sivas'ta bir köyün muhtarını gören vatandaşlar şoke geçiriyor.

Kızılova köyünde ikamet eden 20 yaşında ki Eray Koyurga'nın köyü yoğunluk sebebiyle istifa eden muhtar sonrasında muhtarsız kaldı.

Köyde yeni muhtarı belirlemek için seçime gidildi.

Askerden yeni dönen ve işsiz olan Koyurga genç yaşına rağmen öne çıkarak muhtar adayı oldu.

6 oy farkıyla muhtar oldu
Koyurga iki aday bulunan muhtarlık yarışında 6 oy farkı ile rakibini geçerek muhtar seçildi.


Genç muhtarı görenler inanmıyor
Türkiye'nin en genç muhtarlarından biri olan Koyurga köyle ilgili işlemler için gittiği resmi dairelerde şaşkınlıkla karşılanıyor.

Koyurga bir çok kişinin muhtar olduğuna inanmakta güçlük çektiklerini belirtti.


"Köylüler arkamda duruyor"
Koyurga, muhtarlığın aklının ucundan geçmediğini ama köy sakinlerinin ısrarı üzerine aday olduğunu belirti, "Eski muhtarımızın istifa etmesinin ardından ara seçim yapılması gerekti. Benim kazanacağıma dair çok umudum yoktu. Seçim sürecinde iki aday vardı karşı tarafı 26 oy olarak kazandım, kazandığımı duyduğumda da çok mutlu oldum. Verilen oylar sayesinde Sivas merkez Kızılova köyünün yeni muhtarı seçildim.

Köyüme ve köy halkıma elimden gelenin fazlasıyla hizmet edeceğim. Genç yaşta muhtar olmak çok güzel bir his, bu yaşta bu mertebelere ulaşmak gurur verici. Köyümüz için ilk olarak altyapı ve parke projesini hayata geçirmek istiyorum. Bu en temel ihtiyaçlarımızdan.

Köylüler arkamda duruyor, hep birlikte el ele vereceğiz köyümüzü daha güzel hale getireceğiz. Resmi kurumlarda işlerimi halletmeye gittiğimde muhtar olduğumu duyanlar şaşırıyor mutlu oluyorlar ve tebrik ediyorlar." dedi.


"Köyümüzde yaşlı muhtarlar vardı ne söylesek unutuyorlardı"
Köy sakinlerinden Davut Kömür, eski muhtarların yaşlı olduğunu ve söylenen işleri unuttuklarını belirterek, "Eray için 'çok genç bunu niye aday yaptınız, desteklediniz' diyenler oldu. Fakat daha iyi çalışacağına hizmet edeceğine inandık ve köy halkı olarak Eray’ı seçtik. Köyümüzde yaşlı muhtarlar vardı ne söylesek unutuyorlardı. Şimdi de muhtarımızdan hizmet bekliyoruz inşallah o da bizim beklentimizi karşılayacak." ifadelerini kullandı.