USD 42,50
EUR 49,50
ALTIN 5.800,37
BIST100 11.007
Şiirin ruhu yeniden Sakarya’da canlandı - Sayfa 6

“Şiirin evrensel ruhunu paylaşacağız”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, “Şiirin evrensel diliyle buluşmaktan ve farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden gelen siz değerli şairleri şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biz biliyoruz ki bir şehre gerçek ruhunu veren sadece yolları, binaları değil aynı zamanda sanatı, şiiri ve kültürüdür. Şehrimizin geleneksel haline gelmiş Sapanca Şiir Akşamları’nı 24 yıldır özenle sürdürüyoruz. Bu yıl da Sapanca Şiir Akşamlarında şiirin evrensel ruhunu paylaşacağız” dedi.

Şiirin ruhu yeniden Sakarya’da canlandı - Sayfa 7

“Sapanca’yı şiirlerine taşıdılar”

AK Parti 25. ve 26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, şiir akşamlarının 1999 depremi sonrası topluma moral vermek amacıyla başladığını hatırlatarak, “Bu etkinlik, Struga Şiir Akşamları’ndan ilham alarak doğdu. Zamanla yerel yönetimlerin katkısıyla büyüdü ve sürdürülebilir hale geldi. Sapanca’nın doğal güzelliğiyle şiir buluşunca anlamlı bir etkinlik doğdu. Yıllar içinde pek çok yabancı şair etkinliğe katıldı, Sapanca’yı şiirlerine taşıdı” diye konuştu.

Şiirin ruhu yeniden Sakarya’da canlandı - Sayfa 8

Sahil parkında müzik ve şiir 

Etkinliğin kapanış programı ise 14 Haziran Cumartesi günü 19.00’da Sapanca Sahili İnsan Hakları Parkı’nda yapılacak. Kent Orkestrası’nın dinletisiyle başlayacak program, şairlerin kapanış şiir sunumlarıyla taçlanacak.