USD 43,71
EUR 51,85
ALTIN 7.008,73
BIST100 14.339

Sigorta Sahtecilerinin Hedefi Bu Sefer Armağan Çağlayan Oldu

Sunucu ve yapımcı Armağan Çağlayan, geçirdiği trafik kazasının ardından kendisini “sigorta avukatı” olarak tanıtan kişilerce dolandırılmaya çalışıldığını açıklayarak kamuoyunu uyardı.

Sigorta Sahtecilerinin Hedefi Bu Sefer Armağan Çağlayan Oldu
05 Şubat 2026 | 12:42
Son Güncelleme:

Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, geçtiğimiz hafta kaskolu aracıyla bir trafik kazası yaşadığını ve sürecin ardından şüpheli bir durumla karşılaştığını anlattı. Sigorta şirketinin yönlendirmesiyle aracını yetkili servise bıraktığını belirten Çağlayan, kazadan iki gün sonra kendilerini sigorta şirketinin avukatı olarak tanıtan kişiler tarafından arandığını söyledi.

Çağlayan, arayan kişilerin “hasarsızlık tazminatı” gerekçesiyle dava açılabileceğini öne sürdüğünü, süreci olağan sanarak noterden vekalet verdiğini ifade etti. Ancak ertesi gün sigorta şirketinin gerçek avukatının kendisine ulaşmasıyla durumun aslında bir dolandırıcılık girişimi olduğunu fark ettiğini belirtti.

Yaşadıklarını “resmen hukukçu dolandırıcılığı” sözleriyle tanımlayan Çağlayan, bu yöntemin özellikle trafik kazası geçiren kişileri hedef aldığını vurguladı. Takipçilerine çağrıda bulunan ünlü isim, benzer durumlarla karşılaşanların vekalet vermemesi ve şüpheli kişileri ilgili mercilere bildirmesi gerektiğini söyledi.

Görsel: Gazete Duvar