USD 32,38
EUR 35,02
ALTIN 2.326,56
BIST100 9.084
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından heyecanla beklenen yapılandırma paketinin ayrıntılarını duyurdu. "Kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vergi dairelerine olan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz." dedi.

SGK borç sorgulama nasıl yapılır?
24 Ocak 2023 | 11:42
Son Güncelleme:

SGK VE VERGİ BORCU OLANLARA MÜJDE
Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. Toplantının ana gündem maddesi ise Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi olarak açıklandı.

Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için hazırlıklar başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına alınacak. Borçlar uzun vadelere bölünecek ve borçluların rahat ödemesine imkan tanınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin;

"Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz." dedi.

SGK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin gündeme gelmesiyle birlikte 'SGK borç sorgulama' işleminin nasıl yapılacağı merak edilmeye başlandı. SGK borç sorgulaması E-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Öncelikli olarak E-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Ardından kimlik doğrulaması, ad soyad bilgisi, temel bilgiler ve adres bilgilerinizi kontrol edip onaylamanız gerekiyor.

Tüm bu bilgileri kontrol ettiğiniz takdirde Sosyal Güvenlik Kurumu Web tahsilat sayfası karşınıza çıkıyor.

Buradan sorgu türü, sorgu tipi ve sicil no seçerek borç sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yine e-devlet sayfası üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu ekran size Kalan GSS Prim Borcunuzu gösterecektir.