USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SESOB hizmet binasını kaça satın aldı? İşte cevabı

SESOB Başkanı Hasan Alişan, yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Alişan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Başkan Alişan, yeni hizmet binasının kaça satın alındığını ilk kez açıkladı. İşte SESOB'un yeni hizmet binasının bedeli...

SESOB hizmet binasını kaça satın aldı? İşte cevabı
16 Mayıs 2022 | 11:11
Son Güncelleme:

32 yıldır başkan olan ve son kongrede yeniden başkan seçilen Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

HİZMET BİNASININ BEDELİNİ AÇIKLADI

Başkan Alişan, hizmet binasının kaça satın alındığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Ticaret Merkezi’nin üst katını 15 milyona aldıklarını belirten SESOB Başkanı Alişan, “Ben kimseye boynu bükük kalmadım. Büyükşehir’e de olmaz. Veririm parasını alırım. Yan gelip yatan oda başkanlarını getirmeyeceğiz” dedi

Kahvaltılı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Alişan, "Genelde hizmet binası konusunda çok eleştirildim. Bende görev sürem içerisinde eksik yaptığımı söyleyebileceğim notlardan bir tanesi de bu. Niye yaptık diye kimse sormuyor. Niye yok diye herkes soruyor. Mesela örnek vereyim; 'Hasan Alişan 30 yılı aşkındır başkan, yeter artık bıraksın'... Tamam. Niye seçiliyor diye kimse sormuyor. Demokrasi şartları altında vatandaşlarımızın önüne çıkıyoruz, seçiyorlarsa kusura bakmayın. Onun için şuan ben Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu Ticaret Merkezi'nde 1600 metrekarelik üst katı komple aldım. Kendi öz kaynağımızla 15 milyona satın aldım. SESOB yeni merkezin üçüncü katına taşınacak. SESOB'a günde 5 bin kişi girip çıkıyor. Yeni yerimizde çevreye de büyük hareketlilik gelecek." dedi.

DAYALI DÖŞELİ ALDIK

Başkan Alişan, “1600 metrekare yeter. Bunu 15 milyona dayalı döşeli olarak aldık. Birincisi lokasyon olarak çok güzel bir yer. Bizim için ulaşım açısından ve yaptığımız yatırımın değerlendirilmesi açısından önemli. Bu kadar para verebileceğimizi söyledik. Kaynağın ne olduğu soruldu. Ben kimseye boynu bükük kalmadım. Hep dimdik yürüdüm. Büyükşehir’e de olmaz. Veririm parasını alırım tapusunu. Bu kadar basit. 15 milyon çok para ama vereceğim. Genel Kurul’da yetki aldım. Burada odalarımız gelecek. Bu odalarımızı daha güçlü hale gelmeleri için getireceğiz. Ödev ve sorumlulukları olan gelecek. Yan gelip yatan oda başkanlarını getirmeyeceğiz. Kötü komşu olayım da mal sahibi yapayım onları. Bizim birliğimize bir ayda 5 bin kişi giriyor” dedi.

BEN İZİN VERMEYECEĞİM

Alişan, "Ben ne söylediysem yerine getirmeye çalıştım. Bizim odalarımızla ilgili sorunlarımız yok. Olanlar zaten gelemez. Açık ve net. Kaç tane derseniz herkes biliyor. Bizim binamızda olup da bizim tabağımızda yemek yiyip yemeği beğenmeyenler orada yanımızda olmayacak. Ben sağ olduğum sürece buna izin vermeyeceğim. Bunun nesi doğru nesi yanlış onu bilemem. Ben de insanım, benim de nefsim var. Yapmayacağım. Savaşsa savaş hiç de önemli değil" dedi.

"BANA KARŞI HERKES HADDİNİ BİLECEK"

Alişan, "Bize karşı olan oda başkanlarının yeni yerimizde de oda yerleri var. Bana karşı herkes haddini bilecek. Bende haddimi bileceğim. Bizim odalarımızla ilgili sorunlarımız yok. Olanlar zaten gelemez. Açık ve net. Kaç tane derseniz herkes biliyor. Bizim binamızda olup da bizim tabağımızda yemek yiyip yemeği beğenmeyenler orada yanımızda olmayacak. Ben sağ olduğum sürece buna izin vermeyeceğim. Bunun nesi doğru nesi yanlış onu bilemem. Ben de insanım, benim de nefsim var. Yapmayacağım. Savaşsa savaş hiç de önemli değil" dedi.

4 YIL DAHA YETKİ ALDIK

SESOB'da geçtiğimiz başkanlık döneminde gerçekleştirdiği projelerden bahseden Alişan, "SESOB Bilirkişilik Temel Eğitimi Türkiye’de ilk kez bir veriyoruz. Bugüne kadar çeşitli illerde yaptık. Covid-19 sebebiyle durmuştu Yeniden yetki aldık. Amerika projesi var çok eleştirildi ama biz Türkiye’de örnek bir şekilde yaptık ve bitirdik. Meslek yeterlilik sınav merkezi kurduk 2012 yılında başladık, çok zordu, çok fedakarlık yaptık. 4 yıl daha yetki aldık. Görevimizi severek yapıyorum üyelerin isteği doğrultusunda yapıyoruz. Sakarya’da çok konuşuldu. Kamuoyunu çok meşgul etmeyelim. Sanki konuşulacak başka konu yok bizi konuşuyorlar. Hedefim Sakarya Üniversitesi’ni geçmekti. Şuanda geçmiş durumdayız. Vermiş olduğumuz eğitimler genel kurulda çok eleştirildi. Ben kimseye yalan konuşmadım, bütün esnafın yanındayım. Birileri itham edebilir kimseye şu meslek odasını seçin demedim. Tabi ki isterim.” dedi.