USD 32,55
EUR 34,90
ALTIN 2.434,45
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SESOB BAŞKANI ALİŞAN: ADA HAYAT PROJESİNİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, yeni dönemde yapılacak faaliyetleri basın mensuplarına yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısı ile anlattı.

16 Mayıs 2022 | 13:09
Son Güncelleme:
HABERFOKUS –

40. olağan genel kurulunu gerçekleştirerek, Başkan Hasan Alişan ile yeni bir döneme adım atan Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) basın mensupları ile toplantı düzenledi. SESOB Başkanı Hasan Alişan ve yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği toplantı ile basın mensuplarına yeni dönemde yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

SESOB Başkanı Hasan Alişan aynı zamanda toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Adapazarı Belediyesi’nin vizyon projesi olan Ada Hayat projesi ile ilgili gelen özel soru için önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Alişan’ın Ada Hayat Projesi sorusu ile ilgili cevapları;

BİR ŞEY YAPMAK GEREKİYORSA YAPARIZ

Ada hayat projesini şehir açısından nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu yanıtlayan Alişan; “Ada hayat projesinin Sakarya için ciddi bir proje olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ada hayat projesi son derece önemli. Bir de burada yüzde 97 küsurluk toplumsal uzlaşı var. Yani yüzde 97’lik bir uzlaşma varken, hakikaten bir iki kişinin yüzünden projenin ölmemesi, yok olmaması lazım. Onun için biz gönülden destekliyoruz. Fiilen de, fiziken de destekliyoruz. Bir şey yapmak gerekiyorsa önce biz gideriz, biz yaparız.” dedi.

KATLI PAZARA DOĞRU BÜYÜMESİ LAZIM

Projenin daha da genişletilmesini vurgulayarak açıklamalarına devam eden Alişan; “Bu tür ticaret merkezlerinin yapımında kiracılar hep ön plana çıkarlar. Oysaki muhatap mülkiyet sahibi olanlardır. Risk olmadan, fedakârlık olmadan büyüme olmaz, gelişme olmaz. Herkesin risk alması lazım. Bu projenin doğru olduğuna yüzde 97 onay vermiş. Onun için biz bunu desteklediğimizi ifade ediyoruz. Hatta bunun yetersiz olduğunu söyledim. Katlı pazara doğru kayması lazım, büyümesi lazım.” ifadelerini kullandı.

BEN GÖNÜLLÜ OLARAK BU PROJEYE TALİBİM

Projenin hızla bitirilmesine değinen Alişan; “Projede sadece belediyeye topu atmamak gerekir, eğer ortada hepimizi kapsayan ortak bir mesele var ise, birlikte hareket edip meseleyi çözmemiz lazım diye düşünüyorum. Onun için belediyenin Ada Meydan projesindeki yapmış olduğu faaliyetleri sonuna kadar desteklediğimi ifade ediyorum. Ve bunun hızlı bir şekilde devam etmesini diliyorum. 15 aylık bir süre konuldu. Hepimiz biliyoruz ki belediye seçimlerine 2 yıllık bir süreç var. Onun için bir an önce bunu sonlandırmamız lazım. Mesele artık belediyeden çıktı. Bizim meselemiz haline geldi. Eğer şehre katkısı var ise, ben var olduğunu iddia ediyorum, belediyeden yani siyasetten arındırarak bu işe sahip çıkmamız gerekir. Ve ben bu işte gönüllü olarak, ferdi olarak, bu işin içerisinde yer almaya da talip olacağımı söyleyebilirim.” ifadeleri ile soruyu yanıtladı.