USD 32,51
EUR 34,95
ALTIN 2.435,71
BIST100 9.788
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Serumlar nasıl kullanılmalıdır?

Cilt bakımında serumların yeri çok ayrı ve pek önemlidir. Peki, neden? Çünkü serumlar konsantre ürün olduklarından derinin alt tabakasına yani dermal tabakaya kadar inerler. Bu yüzden en etkili cilt bakım ürünü serumlardır. Cildin ihtiyacı olan etken maddeleri cilde verirler. İşte tüm detaylar...

Serumlar nasıl kullanılmalıdır?
23 Eylül 2021 | 15:50
Son Güncelleme:

Serumu düzenli kullanmaya başladıktan sonra 1,5-2 ay içinde sonuçlarını gözlemlemeye başlarsınız. Çünkü hücreler serumla takviye almaya başladıktan yaklaşık 45 gün sonra yenilenme sürecini tamamlamış olurlar. Cildinizde bakımın etkileri de yavaş yavaş farkedilmeye başlar.

Mutlaka serum kullanmalısınız!

Cildin yapısındaki soruna göre serumlar çeşit çeşitttir. Kuruluk, nemsizlik, kırışıklar, lekeler, esneklik kaybı, sivilcelenme gibi her sorun için farklı serum vardır. Serumlar değişik minareller, vitaminler ve hücre yenileyici içeriklere sahiptir. Stres, yorgunluk, güneş, yaşlanma gibi sebeplerle hırpalanan cildi içeriden takviye ederek daha sağlıklı görünmesine yardım eder. Çünkü cildin dermal tabakasına kadar inerler.

Serum kullandığınız sürece hücreler gerekli takviyeyi aldığından cildiniz eskisine göre daha sağlıklı olur, daha az kırışır, daha az sarkar, daha az lekelenir. Serum, stres ve kötü beslenmeye direnen hücrelere güç verir.

Serum kullanmaya ne zaman başlamalısınız?

Serum için illa ileriki yaşlarda kullanılmalıdır diyemeyiz. Çünkü 20’li yaşlarda da cilt alarm veriyor olabilir. Nasıl mı? Cildiniz yaşıtlarınızdan daha çabuk yaşlanma belirtileri veriyorsa, lekelenmeye yatkınsanız, yağ salgılarınız çok fazla ise, çabuk kuruyan ve problemli bir cildiniz varsa ‘ihtiyacınıza yönelik’ bir serum kullanabilirsiniz. Uzmanlar, 25 yaşından itibaren herkesin serum kullanabileceğini belirtiyorlar.

Serumu nasıl kullanmalısınız?

Serumlar hem sabah hem akşam temizlenmiş cilde uygulanır. İnce yapıda olduğundan 1 dakika içinde emilir. Üzerine gündüzleri nemlendirici, akşamları gece kremi sürebilirsiniz. Belirtilen miktarda serumu parmak uçlarıyla hafif tampon hareketlerle yüze veya göz çevresine yedirin.