USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

SERDİVAN’DA MAHALLELERİN YÜZÜ GÜLECEK

Cumhur İttifakı Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, zengin sosyal donatı alanlarıyla mahalle kültürü, komşuluk bilinci ve dayanışmayı pekiştirmesi için hazırlanan Mahalle Kültür Evleri Projesi’nin detaylarını paylaştı.

SERDİVAN’DA MAHALLELERİN YÜZÜ GÜLECEK - Sayfa 1

Başkan Adayı Çelik, “Çocuk kreşi, kurslar, taziye salonu, nikah ve kız isteme salonlarıyla zenginleştirilmiş projemizle tüm mahallelerimize değer katacağız” dedi.

MAHALLE KÜLTÜR EVİ

Cumhur İttifakı Serdivan Belediye Başkan Adayı Osman Çelik, kamuoyuna açıkladığı projelerin detaylarını paylaşmaya devam ediyor. Gittikleri her yerde genel nitelikli projelerin yanı sıra bölgeye özgü lokal projelerinden de bahseden Çelik’in sosyal, kültürel, spor ve şehircilik alanında hazırladıkları çalışmaları vatandaşlardan da büyük beğeni görüyor. Beğenilen projelerin başında ise Mahalle Kültür Evi projesi geliyor. Projenin temel dinamiğinde mahalle kültürünün yaşatılmasının yer aldığını belirten Osman Çelik, “Komşuluk ve mahalle bilincini arttıracak, paylaşma ve dayanışmayı pekiştirecek ve değerlerimizi yansıtacak olan bu projede sosyal donatı farklılıkları Serdivan’a büyük değer katacak” diye konuştu.

SERDİVAN’DA MAHALLELERİN YÜZÜ GÜLECEK - Sayfa 2

MAHALLE AİDİYETİNİ YAŞATACAĞIZ

Birçok fonksiyonun aynı anda ve tek mekanda karşılayabileceğini dile getiren Osman Çelik, “Her alanda günün şartlarına uygun, beklentileri ve talepleri esas alan anlayışla hazırladığımız projelerimizle milletimizin huzurundayız. Ayakları yere basan projelerimizle vatandaşlarımızın karşısındayız. Yaşanabilir Serdivan için projemiz, bir projeden daha fazlası olacak. Kültürleri, geleneklerimizi ve mahalle aidiyetini yaşatacak bu güzel mekânlar, hemşerilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Tamamlandığında da buralarda vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz” dedi.

SERDİVAN’DA MAHALLELERİN YÜZÜ GÜLECEK - Sayfa 3

ÇOCUK KREŞİ GELİYOR

Kültür Evi projesinin birçok fonksiyona sahip olacağını dile getiren ve çalışan ailelerin en önemli beklentilerinin de burada karşılanacağını belirten başkan adayı Çelik, “Çalışan anne ve babalarımızı da bu projeye dahil ettik. Onların gözü arkada kalmasın, gönül rahatlığıyla işlerine gidebilsinler diye biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten çekinmeyeceğiz. Bu kapsamda kültür evlerimiz içerisinde hizmet verecek olan çocuk kreşlerimiz de önemli bir eksikliği gidermiş olacak. Bu konuda anne ve babalardan gelen yoğun talepleri biz kendimize görev olarak aldık. Ekibimizle birlikte çalıştık, hazırlandık ve planladık. Onların hayatlarını kolaylaştıracak adımları hemen atacak ve projemizi  ivedilikle hayata geçireceğiz” ifadelerine yer verdi.

SERDİVAN’DA MAHALLELERİN YÜZÜ GÜLECEK - Sayfa 4

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ

Mahalle kültür evinin eğitim ve öğretim yuvası olacağını da ifade eden Başkan adayı Çelik, bu kapsamda sosyal ve kültürel alanda da etkileşim ve gelişim yaşanacağını söyledi. Çelik, “Meslek edindirme kurs alanları ve eğitim alanları ile kültür evlerimiz mahallelerimizde önemli hizmet noktalarına, eğitim yuvalarına dönüşecek” diye konuştu.