USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Şems’in Dilinden Mevlâna”

Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği “Şems’in Dilinden Mevlâna” programında eserleriyle geleceğe ışık olan Hz. Mevlana’yı vuslatın 750. yıldönümünde özel bir etkinlikte andı. Ünlü santur sanatçısı Sedat Anar ve Yazar Kemal Öke’nin dinleti ve şiirleri, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “750 yıl olmuş, her kelamı gün geçtikçe mücevher gibi değer kazanıyor. O yolumuza ışık olan büyük bir zat” dedi.

“Şems’in Dilinden Mevlâna” - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, anma etkinlikleri arasında bir ilke imza atarak Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) bir yazar ve bir usta sanatçıyı ağırladı. 

“Şems’in Dilinden Mevlâna” - Sayfa 2

Türkiye’nin tanıdığı santur sanatçısı Sedat Anar ve yazar Kemal Öke, Hz. Mevlana’yı vefatının 750. yıldönümünde çok özel bir etkinlikle andı.

“Şems’in Dilinden Mevlâna” - Sayfa 3

“Şems’in Dilinden Mevlâna” isimli programda Sedat Anar musikiyi konuştururken Kemal Öke ise dinleyenleri büyüleyen bir söz performansı ortaya koydu.

“Şems’in Dilinden Mevlâna” - Sayfa 4

Büyükşehir’in Aralık ayı takviminde yer alan program, sanatseverlerle dolup taştı. Salonun tıklım-tıklım dolduğu programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı.