USD 32,33
EUR 35,08
ALTIN 2.300,61
BIST100 9.042
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Şehrin sembolü yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, Çark Caddesi’nin trafiğe açık bölümünü de sosyal donatı alanına dönüştürmek için başlattığı rekreasyon çalışmasında yürüyüş ve bisiklet yolunun inşasında önemli bir aşamaya geldi.

Şehrin sembolü yenileniyor - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunmak ve daha estetik bir kent görüntüsünün inşası için gündüz-gece çalışmaya devam ediyor. Tüm sosyal yaşam alanlarını günümüz yaşam ritüeline uygun şekilde revize eden Yüce ve ekibi, bu konudaki son girişimini ise Çark Caddesi’nde yapmıştı.

 

Şehrin sembolü yenileniyor - Sayfa 2

Caddenin trafiğe açık olan bölümünün başladığı Dr. Nuri Bayar Ortaokulu’ndan başlayıp Millet Bahçesi’ne kadar uzanan bölümünü adeta yeni bir yaşam alanına dönüştüren Büyükşehir, proje açıklandığı andan itibaren hummalı bir çalışma ortaya koydu. Okulun önünde yer alan taksi durağını farklı bir yere taşıyan ekipler, caddenin her iki yanındaki kaldırımı genişletti.

Şehrin sembolü yenileniyor - Sayfa 3

Kaldırım, yürüyüş ve bisiklet yolu

Yolun askeriye kısmındaki bölümünü ‘kaldırım ve bisiklet yolu’ şeklinde yeniden inşa eden ekipler, diğer kısımda ise ‘desenli taşlı yürüyüş yolu ve kaldırım’ şeklinde revize etti. Caddenin bir tarafını yeşillikle süslemek için peyzaj alanı ayıran ekipler, caddenin bu bölümünde trafiği yalnızca Adapazarı’na geliş yönüyle sınırlandırdı.

Şehrin sembolü yenileniyor - Sayfa 4

Serdivan’a gidiş yönü ise artık Sedat Kirtetepe Caddesi’nden giriş yapılan 192. Sokak’tan (Tümen arkası) sağlanıyor. Rekreasyon projesinde askeriye tarafındaki kaldırım döşemesini tamamlayan ekipler, diğer taraftaki kaldırım imalatının büyük kısmını bitirdi. Yol Bakım ve altyapı Koordinasyon Dairesi ile Fen İşleri Dairesi’nin ortak yürüttüğü projede şimdi ise desenli yürüyüş yolu yapımı start aldı.