USD 32,56
EUR 34,85
ALTIN 2.433,33
BIST100 9.700
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Şehre yeni bir hastane geliyor!

Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin yeni adıyla Arifiye'deki eski yerine taşınacak olması sebebiyle gözler Serdivan'daki binaya çevrildi. Eski özel hastane binası için bugüne kadar konuşulmayan bir senaryo gündeme geldi.

Şehre yeni bir hastane geliyor!
20 Eylül 2022 | 13:59
Son Güncelleme:

Medyabar'dan Kaan Gümüşel'in haberine göre; Serdivan'da özel hastane olarak faaliyet gösteren binaya, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrasında sahiplerinin FETÖ bağlantıları nedeniyle el konulmuştu.

Tadilat sonrasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (SEAH) bağlı ek hizmet binası olarak hizmet vermeye başlayan bina, Arifiye'deki Toyotasa Acil Yardım Hastanesi binasının tadilata girmesiyle bu kez de bu hastaneye tahsis edilmişti.

CUMHURBAŞKANI AÇACAK, EKİM AYINDA HASTA KABUL EDECEK

Yaklaşık 5 yıldır Serdivan'da hizmet veren Toyotasa Acil Yardım Hastanesi, Arifiye'deki yerinin nihayet tamamlanmasıyla Sakarya Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi adıyla eski yerinde ekim ayında hasta kabulüne başlayacak. Yeni hastanenin açılışını cumartesi günü ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

SERDİVAN'DAKİ BİNA İÇİN YENİ SENARYO

Serdivan'daki binanın da yeniden SEAH'a bağlı ek hizmet binası olarak hizmet vermesi ve bazı polikliniklerin burada faaliyet göstermesi bekleniyordu.
Bu plan yıllardır konuşulurken, sağlık yöneticileri ve siyasilerin gündemine başka bir senaryo geldi.

BÖLGENİN ACİL SERVİS İHTİYACI ÖNE ÇIKTI

Şehir merkezi denebilecek Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerinde SEAH merkez kampüsü ve Yenikent Devlet Hastanesi dışında acil servis hizmeti de bulunan devlet hastanesi olmaması sebebiyle yeni bir devlet hastanesi açılması gündeme geldi. Hastanenin Acil Servisinin açılması ile özellikle SEAH'ta gece ve hafta sonları yaşanan yoğunluğunda azaltılması amaçlanıyor.

YENİ BİR DEVLET HASTANESİ OLACAK

Serdivan'daki bu binanın devlet hastanesi olarak şekillendirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile istişareler sürüyor.

55 YATAKLA HİZMET VERİYOR

Olumlu yönde devam eden süreç tamamlandığında, Serdivan'daki 55 yatak kapasiteli hastane binası; içerisinde acil servis ve SEAH'tan bağımsız polikliniklerin de bulunduğu yeni bir devlet hastanesi olacak.

PANDEMİ HASTANESİ OLMUŞTU

Serdivan'daki Toyotasa Acil Yardım Hastanesi, ülkemizde koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmaya başlaması sonrasında pandemi hastanesine dönüştürülmüştü.
Ancak vaka sayılarının artışı ve kapasitesinin yetersiz oluşu nedeniyle bir süre sonra normal poliklinik hizmeti vermeye devam etti.