USD 32,58
EUR 34,99
ALTIN 2.420,94
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Şehir Protokolünden 27 Mayıs Mesajları

Şehir protokolü, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs Darbesi’nin yıldönümünde mesajlar yayınladı.

Şehir Protokolünden 27 Mayıs Mesajları
27 Mayıs 2021 | 16:49
Son Güncelleme:

27 Mayıs 1960’ta gerçekleştirilen darbenin üzerinden 61 sene geçti. Darbe, acı tecrübeleri ile hafızalarda kalırken şehir protokolü de Türk Siyasi Tarihi’ne kara bir leke olarak geçen ve Başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilmesi sürecine giden 27 Mayıs Darbesi ile ilgili mesajlar yayınladı. İşte o mesajlar:

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek: “27 Mayıs Nedir? Yeter söz milletindir’ diyenlerin cezalandırıldığı kara gündür!”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: “Bundan 61 yıl evvel tarihimizin ve demokrasimizin kara lekelerinden birini yaşadık. Seçilmiş bir hükümet gelişimi ve ilerlemeyi anlayamayan; sahip oldukları ilkel zihniyetin bozulmasını istemeyen darbeciler tarafından devrildi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve bakanları işkenceye uğradı. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan usulsüz mahkemelerden sonra idam edildi. Rabbim merhametiyle muamele eylesin. Çok şükür bugün eski Türkiye değil.”

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık: “Ülkemizin tarihindeki kara lekelerden birisi olan 27 Mayıs Darbesi’nin yıl dönümünde darbecileri ve darbe destekçilerini lanetliyor, başta merhum Başbakan Adnan Menderes olmak üzere hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyorum.”

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar: “Onlar vesayetin karşısında dimdik durdular; davalarından vazgeçmediler. Biz de her türlü vesayetin karşısında dik durduk, dik duracağız. Demokrasimizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç: “27 Mayıs1960 darbesinin 61. Yıldönümünde Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Demokrasi tarihimizin kara lekesi bu günü unutmadık ve unutturmayacağız.”

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan: “Millî irademize vurulan 27 Mayıs darbesini ve demokrasi tarihimize çalınan kara lekeyi asla unutmadık, unutmayacağız. Darbenin 61. yılında, darbeciler tarafından idam edilen merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum.”

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün: "Siyasi tarihimizin en büyük travmalarından biri olan #27Mayıs Darbesi'nin 61.yıl dönümünde, Merhum #AdnanMenderes ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum."

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya: “27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde, darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle yâd ediyorum.”

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever: “Tarihimize kara bir leke olarak geçen, millet iradesinin yok sayıldığı ve demokrasinin infaz edildiği 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde, başta merhum Başbakanımız Adnan Menderes olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”