USD 32,45
EUR 34,80
ALTIN 2.478,29
BIST100 9.530
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Şehir genelinde 4 bini aşkın engelli istihdamı

Sosyal Gelişim Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı ‘Engelliler için kariyer ve istihdam günü’ programına katılan Başkan Ekrem Yüce, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda ve iş hayatında var olmaları için gösterilecek çaba toplumsal bir görevdir. Büyükşehir olarak böyle bir görevin yüklediği sorumluluk ile proje ve hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Şehir genelinde 4 bini aşkın engelli istihdamı - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığında gerçekleştirilen ‘Engelliler için kariyer ve istihdam günü’ programı Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlendi. Programa İŞKUR Sakarya Müdürü Tekin Kaya, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Kıral, büyükşehir bürokratları ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Şehir genelinde 4 bini aşkın engelli istihdamı - Sayfa 2

Protokol konuşmalarıyla başlayan kariyer ve istihdam günü etkinlikleri kapsamında engelsiz hobi atölyeleri öğrencileri sahne gösterimi düzenledi. Çalışma hayatındaki engelli bireylerin çektiği video gösteriminin izlenildiği program Toyota Boshoku Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Kerem Şahin’in “Etkin Engelli İstihdamı, Engelsiz Kariyer” isimli kariyer söyleşisiyle devam etti. Sakarya’da faaliyet gösteren 14 firmanın yetkilileriyle engelli bireylerin istihdam amacıyla buluşmasıyla sona erdi. Başkan Ekrem Yüce etkinliğe katılan 14 firmanın yetkililerine teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti.

Programa katılan 14 firma şunlardır; Gedik Kaynak, NG Tasarım, Sakarya Ambalaj, ŞENPİLİÇ, Otom Teknik Tekstil Endüstri, Başak Traktör, Aydın Endüstri, Talu Tekstil, Tırsan Treyler, Elit Turizm, SEKAY, Şok Marketler, A101Yeni Mağazacılık ve BELPAŞ.

Şehir genelinde 4 bini aşkın engelli istihdamı - Sayfa 3

Şehir genelinde 4 bini aşkın engelli istihdamı

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İŞKUR Sakarya Müdürü Tekin Kaya, “Son yıllarda şehrimizin istihdamı yükseliş göstermektedir. Pandemi başında şehir genelinde istihdam 205 bindi. Pandemi bittiğinde ise 265 bin oldu. Yani şehrimizdeki istihdam yüzde 25 artmış. İlimizde engelli çalıştırmak zorunda olan özelde 417, kamuda 20 kurum var. Bu kurumlarda kontenjan dahilinde iki bin 660 engelli çalışan istihdam ediliyor. Kapsam dışındakileri de sayarsak şehir genelinde dört bin 499 engelli çalışan istihdam ediliyor. İnşallah bugün bu sayıların artmasına vesile olacağız” dedi.

Şehir genelinde 4 bini aşkın engelli istihdamı - Sayfa 4

Toplumda farkındalık hedefi

Toyota Boshoku Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Kerem Şahin, “Özel gereksinimli bireyler yaşamları boyunca karşılarına çıkan engelleri aşmak için çok çaba sarf etmektedir. Duyarlı insanlar olarak bizim en temel görevimiz; onları anlamak, onlarla empati kurmak ve engellerini ortadan kaldırmaya çalışarak onlara yardımcı olmaktır. Bizde şirket olarak özellikle çalışma hayatı alanında fırsat eşitliğinin sağlanması, onlara mekânsal erişim yanında iş hayatlarında da sosyalleşme ve bir değer olduğunu hissetmenin bu bireyler için ne kadar önemli olduğunu dikkat çekmeliyiz. Bizler de toplumsal farkındalık oluşturmak adına katkı sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.