USD 42,51
EUR 49,48
ALTIN 5.791,95
BIST100 11.007
Sednaya Hapishanesi'nde Umut Arayışı: AFAD Çalışmalara Başladı - Sayfa 2

Ekipler, duvar arkası görüntüleme cihazları, yer radarı, sismik akustik dinleme cihazları ve dört köpekli arama timi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Sednaya Hapishanesi'nde Umut Arayışı: AFAD Çalışmalara Başladı - Sayfa 3

120 Personel ve 43 Araçla Geniş Kapsamlı Operasyon

AFAD Başkanı Okay Memiş, Sednaya Hapishanesi önünde yaptığı açıklamada, 43 araç ve 120 personelin çalışmalar yürüteceğini ifade etti. Memiş, cep telefonlarının bölgede çalışmadığını, iletişimin uydu telefonları aracılığıyla sağlandığını söyledi.

Sednaya Hapishanesi'nde Umut Arayışı: AFAD Çalışmalara Başladı - Sayfa 4

Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu ise, hapishanede büyük insanlık suçlarının işlendiğini ve bu suçların bir kısmının henüz tespit edilemediğini belirtti. Köroğlu, AFAD’ın teknolojik cihazlarla gerçekleştireceği araştırmaların önemine vurgu yaptı.

Sednaya Hapishanesi'nde Umut Arayışı: AFAD Çalışmalara Başladı - Sayfa 5

Hapishane Çevresi de Tarama Altında

Köroğlu, sadece hapishane içinde değil, çevresinde de kapsamlı aramalar yapılacağını belirterek, savaş suçlarını işleyenlerin cezalandırılması için Türkiye’nin uzun süredir çalışmalar yürüttüğünü hatırlattı.