SEDAŞ’tan D-100’de Aydınlatma Yenilemesi
SEDAŞ, Kartepe’de D-100 Karayolu üzerindeki EDS güzergahında orta refüj aydınlatma altyapısını yenileyerek sürüş güvenliği ve gece görüş kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını tamamladı.
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde D-100 Karayolu Ankara–İstanbul istikametinde bulunan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) güzergahındaki orta refüj aydınlatma çalışmalarını tamamladı.
Gölcük Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında aydınlatma altyapısında bakım, onarım ve yenileme işlemleri gerçekleştirildi. Toplam 5 ekip ve 11 personelin görev aldığı çalışmalarda çeşitli ekipman değişimleri de yapıldı.
Çalışmalar kapsamında 5 adet 250 W balast, 25 adet 250 W ampul, 15 adet ignitör, 16 adet izole klemens ve 10 adet LED armatür kullanıldı. Yapılan yenilemelerle birlikte bölgedeki aydınlatma altyapısı güçlendirilirken, sürüş güvenliğinin ve gece görüş kalitesinin artırılması hedeflendi.
SEDAŞ, hizmet verdiği Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’da enerji altyapısının güvenli, sürdürülebilir ve kesintisiz şekilde işletilmesi amacıyla bakım, yatırım ve yenileme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.